С хубави думи за проекта на Барселона: Лапорта обяви оставането на Шави


С хубави думи за проекта на Барселона: Лапорта обяви оставането на Шави
Снимка: Getty Images

1688 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта и Шави официално обявиха, че наставникът ще остане начело на каталунците и през следващия сезон. Още в сряда вечер се появиха информации, че Шави е размислил, а днес те бяха потвърдени.

Лапорта изрази радост, че проектът с наставника продължава на "Камп Ноу". "Знаем, че той направи изявления, в които обмисля напускане след края на сезона. Но ние говорихме и той показа ентусиазма, амбицията и увереността, които има в проекта".

Специалистът пое каталунците през есента на 2021 година и има договор за още един сезон. Има 136 мача начело, като изведе Барса до титлата в Ла Лига през пролетта на 2023 година, но през настоящия сезон изгуби битката с Реал Мадрид. И загуби трите срещи срещу големия си съперник.

Лапорта обеща пълна подкрепа към Шави

Лапорта обеща пълна подкрепа за Шави

"Подкрепата към Шави от Барселона е неоспорима. Такава е и тази на останалата част от персонала и борда. Имаме треньор, който винаги се грижи за интереса на Барса. Бях много ясен за това и е много добра новина, че Шави продължава. Аз също мисля, че отборът, който имаме, отбор, който се консолидира, се нуждае от тази стабилност. И Шави допринася за тази стабилност", допълни президентът на каталунците.

Още: Барселона с интерес към 25-годишен "прилеп", който струва 16 милиона евро?

"Шави се радва на абсолютното доверие на Спортния съвет и, надявам се, също и на феновете на Барселона. Поддържането на стабилността на проекта е добра новина. Нека си припомним, че това е проект, който започна практически миналата година и вече беше спечелен. спечели Суперкупа и лига, които бих описал като исторически. Затова вярвам, че феновете на Барселона имат памет".

Още: Обявяват оставането на Шави в Барселона, той поставил вето на продажбите

Шеф в Барселона потвърди за Шави, каталунците веднага отпразнували решението му

Най-големият талант на Реал Мадрид бяга, след като видя прогреса на Ламин Ямал

Ексклузивно от "Камп Ноу": Шави шокира за бъдещето си в Барселона, всичко е ясно

Потвърдено: Успя ли Жоан Лапорта да убеди Шави да остане в Барселона?

Барселона ще гради новия отбор около петима младоци - очаква оферти за останалите звезди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички