С човек по-малко, Атлетико (Мадрид) пропиля 2 гола аванс и сдаде точка на Хетафе


С човек по-малко, Атлетико (Мадрид) пропиля 2 гола аванс и сдаде точка на Хетафе
Снимка: Getty Images

1080 0

Драматично и зрелищно равенство направиха Атлетико (Мадрид) и Хетафе в 18-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" водеха с 3:1 между 69-ата и 87-ата минута, но допуснаха 2 гола в рамките на 6 минути и изпуснаха победата.

Атлетико поведе в 44' след попадение на Антоан Гризман, но Хетафе изравни в 53' с гол на Борха Майорал. Десет минути по-късно Алваро Мората изведе домакините отново напред в резултата.

В 87' Оскар Арнаис изравни отново, а Майорал донесе точката на по-скромния мадридски тим с попадение от дузпа в 90+3'. От 38-ата минута Атлетико игра с човек по-малко, след като Стефан Савич беше изгонен с втори жълт картон заради удар с лакът.

Резултатът бе открит в 44', когато Родриго Рикелме Рече центрира високо в наказателното поле, където намери Антоан Гризман, а французинът с бърз истрел намери горния ляв ъгъл на Сориа.

В 53' Хетафе се върна в мача, след като Борха Майорал достигна до отскочила топка близо до точката на дузпата с глава намери левия ъгъл на Облак - 1:1.

10 минути по-късно Маркос Йоренте асистира на Алваро Мората, за да стреля с глава отблизо и да вкара топката в средата на мрежата - 2:1.

В 67' Марио Ермосо падна в наказателното поле след съприкосновение с играч на гостите, а след преглед с ВАР съдията посочи бялата точка. Точен от нея беше отново Гризман, въпреки че Давид Сориа успя да докосне топката - 3:1.

В 87' Хетафе успя да намали след удар на Оскар Родригес Арнаис от вътрешността на наказателното поле, пращайки топката покрай Облак. Четири минути по-късно ВАР покза на Хосе Луис Мунуера Монтеро, че Родриго Рикелме Рече е играл с ръка в наказателното поле. В 90+3' дузпата бе превърната в гол от Майорал, а точките бяха поделени на "Уанда Метрополитано" - 3:3.

Със спечелената точка мадридският гранд се изравни по точки с Барселона (по 35), но заради по-добри показатели се настани на третото място. Хетафе остана на осма позиция с 26 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички