Роналдо се нареди до най-великите в Португалия и постави рекорд, за който не сме и помисляли


Роналдо се нареди до най-великите в Португалия и постави рекорд, за който не сме и помисляли
Снимка: Guliver/Getty Images

2729 0

Кристиано Роналдо стана едва четвъртият футболист в историята на португалския национален отбор, който вкарва четири гола в един мач (в англоезичните държави 4 гола в един мач често се нарича "покер". Това се случи при разгрома с 6:0 на европейските шампиони над Андора в световна квалификация в петък вечер.

СКАМЕЙКАТА В РЕАЛ СКОЧИ НА РОНАЛДО

Еузебио, Нуно Гомеш и Педро Паулета - други знаменити имена в историята на "мореплавателите" - са останалите велики фигури с такова великолепно постижение, като любопитното е, че Гомеш го е направил също срещу Андора.

Също така Роналдо вече има 42 хеттрика в кариерата си (3 гола или повече), като 37 от тях са с екипа на Реал Мадрид, четири са с екипа на "селесао" и един е за Манчестър Юнайтед.

Еузебио вкарва четири гола при успеха над Китай с 5:2 на Световното първенство през 1966 година, а Нуно Гомеш наказва Андора при 7:1 в квалификациите за Мондиал 2002. Паулета мушка четири попадения на Кувейт при 8:0 в контрола, а сега Роналдо го направи също в световна квалификация срещу Андора.

ДРУГИЯТ РЕКОРД

Срещу Андора Роналдо постигна и няколко рекорда, които едва ли някога ще бъдат подобрени. Той вкара "класически хеттрик", който пердставлява по един гол с десен крак, ляв крак и глава. Това е първи такъв случай на международно ниво в квалификации за Световно първенство. Освен това той вкара 2 гола в първите 4 минути на срещата - най-бързите два гола в официален мач на един играч в квалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички