Роналдо счупи рекорд по вкарани дузпи, Любо Пенев също в класацията


Роналдо счупи рекорд по вкарани дузпи, Любо Пенев също в класацията

2114 0

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо постави рекорд за най-много отбелязани голове от дузпи в испанското първенство. Португалецът бе точен от бялата точка в снощния мач срещу Виляреал, който "белият балет" спечели с 3:2.

Роналдо вече има 57 гола от дузпи и по този показател изпреварва легендарния мексикански нападател Уго Санчес (56). Асът на Реал Мадрид е реализирал 57 удара от 11 метра и е пропуснал седем. Във всички турнири той има 71 гола от дузпи.

В петицата фигурира името и на Любослав Пенев с 43 попадения, колкото има и Лео Меси. Пред двамата е Роналд Куман с 46 гола от бялата точка.

Реал пък повтори рекорд на Барселона за най-много мачове с вкарани голове. Грандът от Мадрид има отбелязани попадения в 44 поредни срещи във всички турнири. Каталунците са постигали това през далечните сезони 1942/43 и 1943/44. За последно Реал не успя да вкара гол във вратата на съперника си в двубой от Шампионската лига срещу Манчестър Сити на 26 април 2016 г. Срещата в Манчестър завърши с нулево равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички