Роналдо показа публично колко стотици милиони отчита извън Испания


Роналдо показа публично колко стотици милиони отчита извън Испания
Снимка: Guliver/GettyImages

1429 0

Португалската звезда Кристиано Роналдо излезе с публична информация относно авоарите и финансовите си активи, които държи извън границите на Испания като отговор на някои медийни публикации, че той, други футболисти и треньори имат данъчни облекчения чрез определени клаузи в договорите.

"Гестифут", мениджърската агенция на Жорже Мендеш, притежаваща правата и на Роналдо, е изпратила на испанската данъчна служба документ, в който се казва: Кристиано Роналдо притежава извън Испания повече от 203 милиона евро в края на 2015-а година. Документът е стандартен и е задължителен за чужденци, които работят в Испания.

Агенцията казва още в своето изявление, че "това съобщение, което не се изисква от закона, представлява неопровержимо доказателство, че Кристиано Роналдо и неговите представители са добросъвестни, и си сътрудничат с властите в дух на прозрачност и спазване на законността."

Самият футболист, така и представителите и асистентите му, са напълно наясно с данъчните задължения и закони на всяка една страна, в която Кристиано живее или работи.

Роналдо беше атакуван като един от богатите хора, свързани с футбола, за които има съмнения, че част от доходите им не са осветлявани. В същата група попадна и Жозе Моуриньо, бивш треньор на Реал Мадрид, а в момента мениджър на Манчестър Юнайтед. /БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички