Роналд Куман говори за целите пред Барселона и бъдещето на Лионел Меси


Роналд Куман говори за целите пред Барселона и бъдещето на Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

2153 0

Новият мениджър на Барселона Роналд Куман сподели първите си думи след назначението си като треньор в клуба. Нидерландският специалист говори по темата "Лионел Меси", както и за целите пред каталунците в следващите месеци и години.

"Барса е моят дом и това е голямо предизвикателство пред мен. Но ние ще успеем отново да направим от Барселона най-великия клуб в света. Нидерландците обичаме да доминираме и да владеем топката, а не да тичаме след нея. Научих се на хубав футбол както като играч, така и като наставник. Чувствам се готов за тази работа. Днес е велик ден. Всички знаят за мечтата ми да застана начело на отбора", започна Куман.

По отношение на Меси, специалистът заяви: "Не знам дали ще трябва да го убеждавам. Той е най-добрият играч в света и искаш да го имаш в отбора си, а не обратното. Меси ти печели мачове. Той е футболист на Барселона, има договор. От днес нататък ще работим и ще говорим с играчите. Дано той да остане тук още няколко години."

Според Куман Кике Сетиен не е използвал Френки де Йонг на правилната позиция на терена. "Де Йонг не играеше на най-силната си позиция. При мен в националния тим на Нидерландия Френки действаше по-близо до отбраната. Занапред ще приложим най-доброто за него", заяви Куман, но не пожела да коментира предстоящите трансфери на отбора, включително този на друг негов сънародник - Дони ван де Беек.

Междувременно стана ясно кой ще замени и Ерик Абидал в ръководството на Барселона (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички