Роберт Левандовски изпепели Валенсия с хеттрик и подгони трофея "Пичичи" (ВИДЕО)


Роберт Левандовски изпепели Валенсия с хеттрик и подгони трофея "Пичичи" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1844 0

Барселона надви гостуващия Валенсия с 4:2 в късния понеделнишки мач от Ла Лига. Домакините изнесоха слабо първо полувреме, но бяха максимално улеснени от червения картон на вратаря на Валенсия, Гиорги Мамардашвили, малко преди почивката.

С хеттрик най-сетне избухна Роберт Левандовски, който имаше едва две попадения в официални мачове за последните над два месеца.

С победата каталунците изместиха съседите си от Жирона от второто място - те вече имат 73 точки, а хитът в Ла Лига е с 71. Валенсия пък продължава борбата си за място в Европа - "прилепите" са седми с 47 пункта.

Познатата мъка, но победа в последните минути!

Срещата започна по твърде добре познат сценарий - Барселона владееше повече топката, но това не даваше никакъв резултат. В 14-та минута минута Тер Щеген се намеси добре след нисък удар на Уго Дуро.

Още: Официално: Роберт Левандовски обяви, че остава в Барселона

В 22-та минута Барса все пак успя да поведе - Рафиня центрира прецизно и Фермин Лопес се разписа по прекрасен начин с глава.

Барселона Валенсия

Малко след това обаче Тер Щеген подари топката на Дуро, който остана на празна врата и просто нямаше как да сбърка - 1:1! "Блаугранас" бяха като попарени в следващите минути и логично инкасираха втори гол. Роналд Араухо за пореден път действа нескопосано и фаулира Питър Гонсалес в наказателното поле, а Пепелу хладнокръвно реализира отсъдената дузпа.

В продължението на първата част се разигра ключов момент - Ламин Ямал се опита да преодолее Мамардашвили, който непозволено спря топката с ръка извън наказателното. Съдията Де Бургос отначало остави играта да продължи, но след щателна намеса на ВАР изгони грузинеца с директен червен картон.

Още: "Вземи го със себе си": Посъветваха Слот да привлече играч на Барселона в Ливърпул

Барселона натисна през втората част и бързо успя да изравни - Левандовски вкара с глава след корнер. После обаче каталунците се отпуснаха и повечето им атаки с лекота биваха отразявани от защитата на Валенсия.

Влезлият като резерва за "прилепите", Хауме Доменек, спаси изстрели на Жул Кунде и Араухо, а голов удар на Гюндоган бе блокиран от защитник. Малко преди пропуска на етническия турчин, Диего Лопес излезе сам срещу Тер Щеген, но Педри с хирургически шпагат успя да избие топката в последния момент.

Логичното все пак се случи в 82-та минута. Гюндоган центрира отлично от корнер, ударът с глава на Араухо бе блокиран, но топката кацна на Левандовски, който даде преднина на Барселона. 

В 93-та минута полякът сложи точка на спора и оформи хеттрика си след ювелирно изпълнение на пряк свободен удар. По този начин той може и да направи един финален щурм към голмайсторския приз "Пичичи" - разликата между него (16) и водача Артьом Довбик (19) вече е само 3 гола при оставащи 5 кръга до края.

Още: Джошуа Кимих призна, че би отишъл в Барселона, но би чул оферта и от Мадрид

Барселона с интерес към 25-годишен "прилеп", който струва 16 милиона евро?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички