Ривалдо: Меси има пълното право да се сърди на Абидал


Ривалдо: Меси има пълното право да се сърди на Абидал
Снимка: Getty Images/Guliver

2351 0

Бившата звезда на Барселона Ривалдо коментира конфликта между капитана на тима Лионел Меси и спортния директор Ерик Абидал. Скандалът възникна след изказване на френцузина в медиите, че някои от играчите не са играли на своя максимум при Ернесто Валверде. Меси се ядоса и поиска чрез социалните мрежи Абидал да говори с конкретни имена. Ривалдо зае неговата страна в спора.

"Реакцията на Лео Меси ми се струва нормална. Меси има пълното право да се сърди на Абидал за това, че се оплака от професионализма на някои от играчите на тренировки, особено когато Абидал не спомена конкретно име. Това постави под въпрос целия отбор. Трудно е да се говори за тази ситуация отвън, но Меси просто се опита да защити отбора и себе си, да запази репутацията си и в същото време да изясни за кои играчи говореше Абидал", коментира бразилецът.

"Спортният директор беше наивен да каже подобно нещо в интервю. Разбира се, това ще има голямо влияние върху медиите, принуждавайки Меси да реагира. Подобни проблеми трябва да се решават вътре в клуба. Абидал не го направи нарочно, но в крайна сметка той навреди на клуба. Сега е ясно, че Ернесто Валверде не е бил най-големият проблем на клуба. Най-големият губещ в тази ситуация е Барса", допълни той.

"Абидал и Меси трябва да поговорят като добри хора. Абидал се намира в трудна ситуация, защото играчът, който реагира не е просто футболист, а капитанът на Барса и суперзвезда. Просто връщането на победния път ще разреши този проблем", завърши Ривалдо. А как реагира на проблема треньорът Ерик Абидал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички