Реал удари тежко Барселона и взе следващата суперзвезда във футбола (ВИДЕО)


Реал удари тежко Барселона и взе следващата суперзвезда във футбола (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

7062 0

Реал Мадрид и Барселона са с равни точки на върха в класирането на Ла Лига, но в същото време "белия балет" нанесе тежък удар по големия си испански съперник, след като уреди страхотен трансфер.

Двата отбора до последно наддаваха за бъдещата суперзвезда на световния футбол - едва 16-годишния Винисиус Жуниор, който е избрал именно "кралския клуб" за мястото, където да продължи кариерата си.

Според бразилския ежедневник "Globoesporte", юношата на Фламенго е имал предложение и от двата испански отбора, като ръководството на "блаугранас" дори са накарали Неймар да убеждава тийнейджъра да подпише с Барселона.

Въпреки това Винисиус е избрал Реал Мадрид, като се смята, че заплатата, която са му обещали на "Бернабеу" е над 5 милиона евро. Трансферът обаче ще бъде официално реализиран, когато нападателят навърши 18 години. Така той ще се присъедини към новите си съотборници след края на Мондиал 2018.

Според бразилската медия, трансферът ще е на обща стойност 61 милиона евро, в които се включват трансферната сума, заплатата на играча и комисионните на агентите, осъществили сделката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички