Реал сравни със земята опашкар за най-убедителната си победа през сезона


Реал сравни със земята опашкар за най-убедителната си победа през сезона
Снимка: Guliver/GettyImages

1158 0

Реал Мадрид най-накрая си припомни как се бележат голове. "Белия балет" се "отпуши" срещу една от най-слабите защити в Ла Лига - Депортиво Ла Коруня, печелейки на "Сантиаго Бернабеу" със 7:1 срещу един от кандидатите за изпадане в Сегунда дивисион.

Още в самото начало на двубоя гостите поведоха с гол на Адриан Лопес, след като и Даниел Карвахал, и Рафаел Варан не успяха да се намесят при центриране в наказателното поле на "белия балет". След това обаче на терена беше само отборът от столицата.

Реал Мадрид зареди положение след положение, като изравнителният гол дойде в 32'. След куп пропуски на Роналдо Начо се оказа герой за своите, след като засече отлично центриране на Марсело - 1:1.

В края на полувремето Роналдо беше фаулиран в наказателното поле, но центрирането на Марсело в крайна сметка се озова в Бейл. Уелският ас с прекрасен техничен удар вкара за 2:1 и даде аванс на своите до почивката.

В 58' домакините си припомниха и как се вкарва след центриране от корнер. Кроос прати топката в наказателното поле, където Бейл излезе от "заслон" и необезпокояван реализира с глава - 3:1.

10 минути по-късно Лука Модрич също влезе в листата на голмайсторите, а в заключителните 12 минути Кристиано Роналдо отбеляза два бързи гола, за да даде 5 голов аванс на Реал. Малко преди последния съдийски сигнал пък Начо вкара втория си гол в мача, фиксирайки крайното 7:1 в полза на "белия балет".

Победата над Депортиво Ла Коруня беше най-убедителната за Реал Мадрид от началото на сезона, с която беше сложен край на серията от два мача без победа в Ла Лига у дома. Виляреал и Барселона дори не допуснаха гол срещу Реал, но този път атакуващите футболисти на Зинедин Зидан бяха точни в завършващата фаза. Разликата можеше да е още по-сериозна, но вратарят Рубен направи няколко впечатляващи спасявания и, въпреки че допусна 6 гола, той бе един от по-добрите играчи на Ла Коруня в мача.

Ситуацията на Реал Мадрид в класирането обаче остава деликатна. "Кралете" имат 35 точки след 19 изиграни мача, което е достатъчно едва за 4-ата позиция в класирането. С 5 повече е Валенсия, но и мач повече. Виляреал е непосредствено зад Реал с 34 пункта, а с две по-малко е Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички