Реал Сосиедад вгорчи Барселона, норвежец пренаписа историята на “Камп Ноу” (ВИДЕО)


Реал Сосиедад вгорчи Барселона, норвежец пренаписа историята на “Камп Ноу” (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3832 0

Барселона допусна 4-то поражение в Ла Лига от началото на сезона, след като отстъпи с 1:2 на Реал Сосиедад като домакин в двубой от 35-тия кръг.

В голям герой за победителите се превърна норвежецът Александър Сьорлот, който първо асистира след пет минути игра към Мерино, а в 72-рата удвои преднината на елитния тим. 

По този начин той се превърна в първия играч на клуба, който през настоящия век асистира и вкарва срещу Барселона на "Камп Ноу" в рамките на една среща. 

Почетното попадение за каталунците бе дело на Роберт Левандовски в последните секунди, като той и съотборниците му вече официализираха титлата си от настоящата кампания.

Това обаче бе изключително ценен успех за гостите, които по всяка вероятност през следващата кампания ще участват в Шампионска лига.

Първо полувреме 

ГОЛ! Гостите откриха след едва пет минути игра поради груба грешка на домакинската отбрана. Така по левия фланг рейдът на Сьорлот завърши с ниско подаване към Мерино, който матира Тер Стеген! 0:1!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

ГОЛ! Тимът от Сан Себастиан успя да удвои преднината си в 72-рата минута чрез Сьорлот!

ГОЛ! В последните минути на редовното време Роберт Левандовски се извиси в наказателното поле, за да отбележи почетното попадение за 1:2!

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Барселона: 1. Марк-Андре тер Щеген, 18. Жорди Алба, 15. Андреас Кристенсен, 23. Жул Кунде, 28. Алехандро Балде, 21. Френки де Йонг, 5. Серхио Бускетс, 19. Франк Кеси, 7. Осман Дембеле, 22. Рафиня, 9. Роберт Левандовски

Реал Сосиедад: 1. Алекс Ремиро, 15. Диего Рико, 24. Робин Льо Норман, 5. Игор Зубелдия, 6. Ариц Елустондо, 4. Асиер Ияраменди, 8. Микел Мерино, 3. Мартин Зубименди, 11. Мото Шо, 7. Андер Баренечеа, 19. Александър Сьорлот

Преди мача

На практика за каталунците всякакъв развой от днешния двубой не би бил "фатален" и ще играят за престижа си и някои други лични рекорди, като този на Тер Стеген за най-малко допуснати попадения през кампанията. 

Грандът от Сан Себастиан обаче е четвърти във временното класиране със сериозна разлика зад третия Атлетико Мадрид, но на само 2 точки пред петия Виляреал и ще се бори с всички сили за нещо от "Камп Ноу".

Аларкон, Араухо, Педри и Гави са контузени за каталунците, докато Мендес, Меркеланс, Садик и Силва отсъстват също поради медицински причини за гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички