Реал пречупи Осасуна и записа първа победа навън от ноември насам


Реал пречупи Осасуна и записа първа победа навън от ноември насам
Снимка: Guliver/GettyImages

1431 0

Реал Мадрид победи Осасуна като гост с 1:3 в двубой от 22-ия кръг на Примера дивисион. "Кралския клуб" нямаше постигната победа като гост от ноември миналата година, а и си върна лидеркста позиция, след като за няколко часа на нея се бе настанила Барселона. Зидан и момчетат му все още имат два мача по-малко в първенството.

Още в 5' се откри добра възможност за Реал. Карим Бензема нанесе удар от наказателното поле, но той премина на сантиметри встрани от дясната греда. В 18' пък домакините можеха да открият резултата, но Кейлор Навас направи превъзходно спасяване. Той спря удар на Емануел Ривиер от ръба на пеналтерията с великолепна реакция.

В 23' гостите поведоха с попадение на Кристиано Роналдо. Бензема плъзна топката към португалеца и той се стрелна към наказателното поле, за да отправи великолепен удар в долния ляв ъгъл. Радостта на Зидан и отбора му обаче трая само 5 минути. Леон пое подаване и от наказателното поле вдигна топката над Кейлор Навас, който не беше на линията си. До края на полувремето двата тима си размениха по едно добро положение, но резултатът остана равен. В 36' Бензема направи непростим пропуск, сам срещу вратаря, като стреля право в него.

Втората част започна с опасно положение за домакините Серхио Леон пропусна чиста възможност за отбелязване на гол. Той беше само срещу Кейлор Навас на границата на наказателното поле и опита да вкара топката в левия ъгъл, но беше отказан от страхотно спасяване.

В 62' Иско овладя отбита топка в наказателното поле и я изстреля в вътрешната страна на лявата греда, правейки резултата 1:2.

Десетина минути преди края на срещата Леон стреля от ръба на наказателното поле. Топката се запъти към дясната страна на целта, но Кейлор Навас спаси и не и позволи резултатът отново да бъде изравнен. В добавеното време на срещата Лукас оформи крайното 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички