Реал попиля Ман Сити и взе първи трофей с Бенитес


Реал попиля Ман Сити и взе първи трофей с Бенитес
Снимка: Getty Images/Guliver

1642 0

Реал Мадрид спечели първата си купа под ръководството на Рафаел Бенитес, след като триумфира в приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. "Белите" удариха Манчестър Сити с категоричното 4:1 пред почти 100 000 зрители в Мелбърн, Австралия.

Бенитес заложи на всичките си звезди, а мануел пелегрини пусна на терена няколко юноши, както и новите попълнения Фабиан Делф и Рахийм Стърлинг. Двата тима показаха открит и нападателен футбол.

Резултатът откри Карим Бензема в 21-ата минута. Французинът засече от воле центриране на Гарет Бейл и се разписа във вратата на Джо Харт.

Четири минути Кристиано Роналдо покачи на 2:0, след като бе изведен с пас от центъра от Тони Крооос и прехвърли Харт.

В 44-ата минута Реал вече водеше с 3:0, след като Пепе бе оставен в наказателното поле сам и с глава мушна топката в мрежата на англичаните.

В добавеното време на първата част реферът свири дузпа за Манчестър Сити, след като видя игра с ръка на Рамос. Малко преди това обаче с ръка бе играл и Стърлинг, но съдията не видя това. Яя Туре превърна дузпата в гол и намали резултата.

През второто полувреме испанският гранд стигна само до още едно попадение. То бе дело на Денис Черишев и падна в 73-ата минута на двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички