Реал Мадрид сломи Сосиедад и измести Барселона от челното място в Ла Лига


Реал Мадрид сломи Сосиедад и измести Барселона от челното място в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4126 0

Испанският колос Реал Мадрид постигна победа над Реал Сосиедад с 1:2 като гост в мач от 30-тия кръг на Примера Дивисион. Успехът в Сан Себастиан изкачи "белия балет" на лидерската позиция в Ла Лига, измествайки основния си конкурент за титлата Барселона заради предимство в преките им двубои.

През първото полувреме двата отбора не успяха да се доберат до достатъчно опасни положения за гол и логично се прибраха на почивката без попадения. През втората част обаче "Кралския клуб" рано-рано успя да си осигури преднина в резултата, след като Винисиус спечели дузпа за отбора си, а Серхио Рамос я реализира.

В 70-ата минута гол на Сосиедад бе отменен от ВАР заради засада, а секунди по-късно Реал удвои след гол на Карим Бензема. Отговорът на Сосиедад дойде в 83-ата минута, когато Микел Мерино успя да намали пасива на своя отбор, но силите на домакините не стигнаха за повече в двубоя.

По този начин Реал се възползва от грешката на Барселона срещу Севиля и се изравни по точки с каталунците - по 65. Сосиедад пък пропусна възможността да се доближи до топ 4, оставайки на шестото място с 47 пункта - на точка от петото място и на пет от четворката.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута мадридчани създаде голово положение пред вратата на домакините. Винисиус Жуниор получи подаване в наказателното поле и намери пространство за изстрел, но изпълнението му не бе особено прецизно и премина над вратата.

След половин час игра Реал нанесе първия си точен удар след бърза контраатака, в която "лос бланкос" се озоваха в ситуация трима на трима, а атаката завърши с удар на Карим Бензема, спасен от Ремиро.

В 43-ата минута Реал пропиля още една добра възможност за гол. Винисиус Жуниор успя да се освободи на границата на наказателното поле на Сосиедад. Последва опасен удар към вратата, който обаче бе отлично спасен от вратаря Алехандро Ремиро. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Винисиус изработи дузпа за своя отбор, след като бе фаулиран в наказателното поле на домакините. Серхио Рамос застана зад бялата точка и с хладнокръвие реализира, пращайки Ремиро в другия ъгъл - 0:1. Малко след това испанският защитник се контузи и бе принудително заменен от Едер Милитао.

В 64-ата минута Тони Кроос отправи страховит удар към вратата на Сосиедад, но Ремиро се справи. Шест минути по-късно домакините пратиха топката в мрежата на Куртоа чрез резервата Аднан Янузай, но се оказа, че е имало засада в хода на атаката и попадението бе отменено.

Секунди по-късно Реал удвои преднината си. Карим Бензема успя да овладее центриране в наказателното поле, а след това и да си осигури пространство за стрелба, преди да прати топката в мрежата - 0:2. Ситуацията бе разгледана от ВАР за игра с ръка на французина, който обаче си спря топката с рамо.

В 83-ата минута Сосиедад върна едно попадение, а с това и драмата в мача. Микел Мерино бе намерен в наказателното поле и веднага отправи удар, който се отклони от напречния стълб и влезе в мрежата на Куртоа - 1:2. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При победа за момчетата на Зинедин Зидан, именно те ще излязат на върха, защото имат предимство в преките двубои срещу Барселона (равенство 0:0 и победа за Реал 2:0). Каталунците не успяха да победят Севиля и по този начин предоставиха възможност на Реал да ги изравни по точки.

Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Начо, Йович, Васкес и Иско, а Мариано е под въпрос за срещата. Домакините пък са без Баренечеа, Сангали и Залдуа, а Йодегор и Гуевара са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Сосиедад: Ремиро, Монреал, Льо Норман, Йоренте, Горосабел, Зубелдия, Мерино, Порту, Оярзабал, Йодегор, Исак

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Валверде, Каземиро, Кроос, Хамес, Бензема, Винисиус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички