Реал Мадрид сломи Атлетик Билбао с нов шампионски успех в Ла Лига, Бензема и Куртоа пак герои


Реал Мадрид сломи Атлетик Билбао с нов шампионски успех в Ла Лига, Бензема и Куртоа пак герои
Снимка: Getty Images

4204 0

Реал Мадрид записа нов труден и безценен успех в испанската Ла Лига, след като надделя с минималното 1:0 над Атлетик Билбао. На "Сантяго Бернабеу" гостите могат сериозно да съжаляват, тъй като сътвориха твърде голям брой пропуски, за да могат да се надяват на нещо от мача. Така домакините записаха пореден успех от така наречените шампионски - без да блестят особено и без да са съсипали от положения съперника си.

В герой за "кралския клуб" за пореден път се превърна Карим Бензема. Феноменална атака на отбора завърши с удар по земя на Марко Асенсио, който бе отлично спасен с една ръка от Унай Симон. Топката обаче попадна на пътя на Лука Модрич. Хърватинът осъществи много лош контакт с нея и я прати пред Бензема, който на опразнената врата не сбърка, реализирайки 12-ия си гол за сезона.

Това е 5-и пореден успех за Реал в Ла Лига, а освен това "белия балет" наруши негативната серия да допуска голове въпреки това (при поредицата им от 4 победи успоредно записаха и най-дългата серия без "суха" мрежа, допускайки гол във всеки от тях).

След успеха лидерът Реал вече събра 36 точки от 15 мача - 7 повече от втория Атлетико Мадрид (който е с мач по-малко) и от третия Реал Сосиедад. Атлетик Билбао пък остава на 8-а позиция с 20 пункта - 3 по-малко от 7-ия Барселона.

За Реал Мадрид продължава тежката серия от двубои и след Севиля и Атлетик идва ред на един от големите преследвачи - Реал Сосиедад, който съвсем доскоро бе първи. Столичани гостуват на баските в събота (04.12), а три дни след това приемат на "Сантяго Бернабеу" Интер, като там победа или равен им гарантира първата позиция в групата.

За Атлетик Билбао пък предстои нова визита в испанската Ла Лига - този път на Хетафе (06.12), а след това и дерби у дома срещу Севиля (11.12).

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Милитао, Алаба, Васкес, Каземиро, Модрич, Кроос, Винисиус, Асенсио, Бензема

Атлетик Билбао: Симон, Лекуе, Нунес, Йерай, Баленсиага, Сарага, Дани Гарсия, Венседор, Муниаин, Уилямс, Раул Гарсия

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7-ата минута дойде и първото чисто положение в двубоя, след като Бензема някак успя в наказателното поле да засече центриране към него, въпреки че не зорко държан от Нунес. Ударът на френския нападател обаче бе отразен от Унай Симон. Секунди по-късно Бензема отново имаше възможност, но Симон пак спаси.

В 23-ата минута гостите също можеха да реализират. Инаки Уилямс получи в наказателното поле, а Милитао не се ориентира добре. Нападателят на Атлетик опита опасен изстрел от добра позиция, но там Милитао поправи грешката си и ударът на Инаки се отклони в крака му, за да мине с малко покрай страничния стълб.

Малко след това Раул Гарсия засече с глава центриране от пряк свободен удар и свали топката ниско долу, но Тибо Куртоа успя да отрази с ръце по страхотен начин и да спаси отбора си.

40' - 1:0! Симон направи още няколко спасявания, но накрая бе безпомощен. Феноменална отборна атака завърши с удар по земя на Асенсио. Симон спаси добре, но топката попадна на пътя на Модрич. Хърватинът осъществи много слаб контакт с топката, но за негово щастие случайно я насочи към хищника Бензема, който вкара поредния си гол за кампанията в опразнената врата на гостите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За втората част гостите излязоха пределно мотивирани да изравнят. Те дори наложиха натиск над "кралския клуб". Малко след изминаването на четвърт час от полувремето Лукас Васкес спаси своя отбор, след като блокира удар в наказателното поле, който със сигурност щеше да "посети" мрежата на Куртоа.

В 69-ата минута Муниаин също се отчете с голям пропуск. Той засече центриране от пряк свободен удар на отлична позиция, но ударът му мина с малко покрай левия страничен стълб.

10-ина минути след това Куртоа спаси своя отбор със страхотно спасяване срещу излезлия очи в очи срещу него Сънсет.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал се съвзе от сътресенията в края на септември и началото на октомври и удължи предимството си на върха на 4 точки. Карло Анчелоти пък вече е записал най-много средно точни от мачове във всички турнири (2,37) в сравнение с всеки от постоянните мениджъри на клуба от предишния му престой (2013-2015 година).

"Кралския клуб" няма проблеми с отбелязването на голове през този сезон, като играчите в 10 случая се реализирали поне 2 попадения в Ла Лига през кампанията. Куриозно обаче - серията им от 4 поредни шампионатни победи е подкрепена и от най-дългата серия през сезона в Ла Лига, в която нямат "суха" мрежа.

Реал е лидер с 33 точки от 14 мача, докато Атлетик Билбао е на 8-а позиция с 20 пунтка. Баските имат цели 4 равенства в последните си 5 мача в Ла Лига, като другият е поражение. Те нямат победа в шампионата от 23 октомври, когато сломиха Виляреал с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички