Реал Мадрид след треньорската рокада: Седем промени и пет оставащи проблема


Реал Мадрид след треньорската рокада: Седем промени и пет оставащи проблема
Снимка: Guliver/GettyImages

2479 0

Реал Мадрид се завърна обратно към победите, след като само преди по-малко от седмица бе извършена треньорска рокада в състава на "кралския" клуб. Хулен Лопетеги бе уволнен, а на негово място застана (временно) Сантяго Солари.

Две победи, шест гола и две сухи мрежи - по такъв начин изглежда представянето на "белия балет" в числа. Реал Мадрид се справи по категоричен начин с непретенциозните състави на Мелийя и Валядолид, но въпреки това се забелязват значителни промени в играта на европейските шампиони.

В какво обаче се изразява успехът на "белите" в последните два мача? Испанското издание "Marca" изложи седем промени, които са настъпили след уволнението на Лопетеги и пет проблема, които все още предстоят да бъдат решени.

Промени:

1. Избухването на Винисиус - най-голямата разлика между Хулен Лопетеги и Сантяго Солари е начинът, по който използват Винисиус и по-скоро - колко често го използват в игра.

Под ръководството на испанския специалист нападателят изигра едва 12 минути, разделени в два мача, докато при Солари той вече има на сметката си 120 минути и определено бе най-добрият играч на терена за "белите".

2. Логични решения - Солари предприема прости решения, които се оказват логични. Ако Марсело не е на разположение за игра, той включва Серхио Регилон. Същото е и с Карвахал - на терена веднага се появява десният бранител Алваро Одриосола.

3. Сухи мрежи - под ръководството на аржентинския специалист "белите" имат две сухи мрежи от два мача, въпреки че в мача срещу Валядолид можеше да падне попадение в тяхната врата. При Лопетеги сухите мрежи бяха рядкост.

4. Смели действия - до момента Солари демонстрира, че не е обвързан с нито един играч и не се притеснява да извършва промени, както стана и с включването на Винисиус. Също така видяхме включването на Лукас Васкес вместо Гарет Бейл, а и издърпването на Каземиро от състава.

5. Завръщането на Пинтус - под ръководството на Лопетеги кондиционният треньор Антонио Пинтус бе ограничен от своята роля. При Солари обаче Пинтус изпълнява своите функции както преди, по времето на Зинедин Зидан.

6/7. Късметът и...забавлението - Лопетеги напусна "Сантиаго Бернабеу" с впечатлението, че нямаше късмет, отправяйки пожелание към наследника му да има "всичкия този късмет, който той нямаше".

Солари се наслаждава на своите дни начело на един от най-добрите отбори в историята на футбола, като често демонстрира това и с усмивка - на скамейката и по време на пресконференциите. 

Проблемите, които чакат своето решение:

1. Отборната игра - с 58% притежание на топката Реал определено имаше надмощие срещу Валядолид, но създаде твърде малко опасни ситуации. Липсата на чиста 9-ка прави трудна задачата да се търси гол от там, затова "белите" се нуждаят от отборна игра, за да създават свободни пространства и по-опасни положения пред противниковата врата.

2. Модрич и слабата му форма - една от причините за по-слабата игра на "кралския" клуб е, че "двигателят" на отбора Лука Модрич не е толкова ослепителен, колкото го познаваме. Тони Кроос също не играе най-силния си сезон, което довежда и до проблемите на Реал в креативната зона.

3. Гарет Бейл и липсата на лидер - уелсецът бе сочен за играча, който ще замени Кристиано Роналдо, но до момента той така и не успява да влезе в тази роля. Срещу Валядолид той дори бе заменен при нулево равенство, за да влезе на негово място Лукас Васкес. Реал Мадрид определено се нуждае от нов лидер.

4. Мястото на Асенсио в стартовия състав - подобно на Бейл, от Асенсио също се очакваше да играе на далеч по-високо ниво. Испанецът обаче не отговори на високите очаквания, като има на сметката си едва две попадения, въпреки че е в ролята на твърд титуляр.

5. Липсата на доверие - Хулен Лопетеги нямаше доверие на своите младежи в състава като Алваро Одриосола и Серхио Регилон, като не позволи те да заменят отсъстващите титуляри на двата фланга в отбрана. 

Солари вече се опитва да коригира това, като даде възможност и на двамата за изява. Аржентинецът им показа, а и не само на тях, че им има доверие и не се притеснява да разчита на тях във важни мачове.

Статията е направена върху материал на Marca.com

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички