Реал Мадрид се готви да измъкне втори титулярен вратар на Челси


Реал Мадрид се готви да измъкне втори титулярен вратар на Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

1825 0

Реал Мадрид търси нов вратар и планира да започне преговори със стража на Челси Кепа Арисабалага, твърди Teamtalk. Испанският гранд е готов да предложи 50 милиона паунда за испанския страж, който бе привлечен от лондончани през миналото лято срещу 73 млн. паунда от Атлетик (Билбао).

Според изданието Челси ще бъде готов да приеме тази оферта, ако успее да се договори с Джак Бътланд от Стоук Сити или Ник Поуп от Бърнли. Самият играч също е склонен да се съгласи на трансфер, тъй като има трудности в отношенията между него и мениджъра на "сините" Маурицио Сари.

Голямата цел на "Кралския клуб" е бил стражът на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа, но от "Олд Трафорд" са им поискали 100 милиона паунда за него, а и заплатата на играча е голяма. Интересното в случая е, че през лятото на 2018 година Реал отмъкна предишния титуляр под рамката на Челси - Тибо Куртоа.

През сезона дотук Арисабалага записа 44 мача за Челси във всички турнири, в които допусна 40 гола и запази вратата си суха 20 пъти. 24-годишният играч има договор с английския клуб до лятото на 2025 година. А защо отношенията на Кепа и Сари се развалиха - припомнете си в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички