Реал Мадрид с втори официален трансфер за лято 2015


Реал Мадрид с втори официален трансфер за лято 2015

4093 0

Ръководството на Реал Мадрид осъществи втора сделка на трансферния пазар. След като по-рано през годината беше привлечен Данило от Порто, "белия балет" привлече и втори ас на "драконите".

Това е бившият халф на тима Каземиро, който игра на "До Драгао" под наем през вече изминалия сезон.

Ръководството на португалския колос имаше клауза за откупуване на стойност 15 милиона евро, като с края на сезона тя беше активирана. Каземиро обаче направи изключителен сезон с екипа на Порто и, в крайна сметка, Флорентино Перес наложи вето на трансфера.

Според правилата, "кралския клуб" ще плати 7.5 милиона евро компенсация на португалците заради отказа да продаде играча. Ако Каземиро премине в друг клуб в следващите години, Реал ще трябва да брои нови 7.5 милиона евро.

Така трансферните разходи на столичани за това лято са вече 37.5 милиона евро, след като Данило излезе скъпо на "белите". Очаква се това лято 10-кратният европейски шампион да похарчи около 150-200 милиона евро за нови играчи.

Това е и първият официален трансфер на новия треньор на Реал Мадрид Рафаел Бенитес, който подписа през седмицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички