Реал Мадрид реши - връща си Мората срещу 32 милиона, после може да го трансферира пак


Реал Мадрид реши - връща си Мората срещу 32 милиона, после може да го трансферира пак
Снимка: Getty Images/Guliver

1225 0

Ръководството на Реал Мадрид взе решение да привлече обратно своя юноша Алваро Мората, информира в днешното си издание "Марка". В момента той е играч на Ювентус, където кара спорен втори сезон, а в договора му е заложена клауза за откупуване на стойност 32 милиона евро.

Испанският национал ще може да бъде регистриран сред футболистите, имащи право да играят за клуба, въпреки забраната за трансфери, наложена от ФИФА. Причина за това е именно клаузата в договора за откупуване на играча, тъй като е заложена през лятото на 2014 година.

Планът в Реал Мадрид винаги е бил Мората да бъде откупен след две години, за да може да развие таланта си на възможно най-високо равнище. При наличието на Карим Бензема обаче за него нямаше да останат игрови минути. Сега, вече на 23 години Мората се утвърди като топ нападател и Зинедин Зидан настоява за неговото връщане в състава.

Самият играч се колебае за завръщането си на "Сантяго Бернабеу", защото не беше съгласен с напускането си, но поддържа добри взаимоотношения със Зидан, който винаги е харесвал неговите качества.

Пред Реал Мадрид има и план Б, според който Мората може да бъде откупен и веднага да бъде продаден във Висшата лига за около 50 милиона евро. Сред претендентите за подписа на младока са Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички