Реал Мадрид промени емблемата си


Реал Мадрид промени емблемата си
Снимка: Getty Images/Guliver

4105 0

Ръководството на Реал Мадрид ще направи поредната промяна в полза на това да получава пари. Този път Флорентино Перес ще изреже кръста от емблемата на "белия балет" в опит да вдигне продажбите на фланелките на клуба на пазара в Близкия изток.

"Кралете" са убедени, че могат да реализират два пъти по-големи продажби на един от най-големите пазари, ако премахнат кръста, с който голяма част от населението там имат проблем.

След широка дискусия президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече даде ход на премахването на кръста от логото на клуба. Това е част от сделка с шест страни от въпросния регион, за които символът е "чувствителна тема".

Въпросните държави, в които кръстът няма да бъде наличен на тениските и аксесоарите на Реал Мадрид, са Катар, Саудистка Арабия, Кувейт, ОАЕ, Бахрейн и Оман.

Промяната се налага от сключена наскоро сделка между основния спонсор на "галактикос" - „Emirates“ и производителя на диверсифицирана конфекция "Marka".

Случаят съвсем не е прецедент, като преди 3 години Реал Мадрид отново премахна кръста от емблемата си, заради подобен тип съображения, този път в полза на Националната банка на Абу Даби.

„Трябва да се съобразим с пазара в този регион, където са чувствителни относно продукти, на които е изобразен кръста“, коментира вицепрезидентът на „Marka“ Халед ал-Меири пред „Reuters“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички