Реал Мадрид представи най-новото си попълнение


Реал Мадрид представи най-новото си попълнение
Снимка: Getty Images/Guliver

1365 0

Ръководството на Реал Мадрид представи новото попълнение на тима Матео Ковачич. Хърватският национал, който е едва на 21 години, подписа договор за 6-години с испанския колос, като ще получава заплата в размер на 3 милиона евро. 

Той беше закупен от Интер срещу сумата от 35 милиона евро, като се превръща в най-скъпото лятно попълнение на клуба от испанската столица, който е изненадващо тих на трансферния пазар. 

"Скъпи Матео, скъпо негово семейство - добре дошли в Реал Мадрид. Матео, ти си едва на 21 години, но идваш в считания от ФИФА най-голям клуб в света - 10 кратния шампион на Европа", започна Флорентино Перес по време на пресконференцията. 

"Реал Мадрид винаги цели да се подобрява, като в нашето голямо семейство мислим както за настоящето, така и за бъдещето. Винаги искаме да сме най-добрите, винаги търсим най-големите таланти. 

Представяме ви един млад играч, който идва от легендарен клуб като Интер. Той дебютира едва на 16 години и стана голмайстор на хърватското първенство. Сега в Хърватия могат да се гордеят с него, тъй като става 5-ият играч от тази страна, който играе с екипа на Реал Мадрид. Нашият клуб ще бъде партньор за него така, както го направи за Лука Модрич. 

С твоя талант ще ни помогнеш да бъдем най-добрият клуб в света и ще влезеш в историята ни. Добре дошъл в своя дом добре дошъл в Реал Мадрид, Матеро", допълни Перес.

Матео Ковачич беше лаконичен, като заяви, че идва в най-добрия отбор на планетата.

"Искам да благодаря на президента Флорентино Перес за милите думи. За мен е чест да играя за Реал Мадрид. Аз съм в най-великия клуб в света и този момент е изключително специален за мен", каза хърватският младеж.

Той ще носи фланелката с номер 16 през следващия сезон. Това означава, че взетият през зимата Лукаш Силва ще бъде отдаден под наем до края на кампанията.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички