Реал Мадрид потрепери срещу последния в класирането на Примера


Реал Мадрид потрепери срещу последния в класирането на Примера
Снимка: Getty Images/Guliver

739 0

Реал Мадрид прекъсна серията си от негативни резултати, след като стигна до 3:1 в гостуването си на Леванте в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион. "Белия балет" не впечатли с изявите си при липсата на няколко от титулярите, но все пак нямаше особени проблеми да спечели срещу последния в класирането.

"Кралете" с нуждаеха от 30 минути, за да стигнат до попадение, след като Данило беше повален в наказателното поле. Кристиано Роналдо беше точен от дузпа и даде аванс на своите.

За второто попадение в полза на Реал основна заслуга има младокът Борха Майорал. Той получи топката пред дъгата на наказателното пое, стреля и топката срещна гредата, но след това се удари в гърба на вратаря Мартино и влезе в мрежата - 0:2.

В 39' обаче резултатът беше намален, когато Дейвесон беше оставен сам срещу Навас и не сбърка - 1:2 до почивката.

След почивката Реал не се справяше особено с владеенето на двубоя, тъй като домакините опитваха разнообразни атаки и внасяха напрежение в наказателното поле на „белия балет“. Най-чистото положение обаче бе дело на „кралския клуб“ в 66-ата минута, когато Роналдо получи великолепен извеждащ пас по въздух в пеналтерията и не се поколеба да стреля с едно докосване, но топката срещна гредата.

Все пак, Реал имаше късмет да остане напред в резултата в следващите минути, защото домакините свободно атакуваха вратата на Навас и само добрите намеси на стража попречиха на Леванте да стигне до изненада.

В 92-ата минута след добро подаване на Лукас Васкес по дясното крило Кристиано се освободи в наказателното поле и върна назад към точката за дузпа за Иско, който с едно докосване прати топката в мрежата с безпощаден изстрел – 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички