Реал Мадрид потрепери, но спечели срещу Райо Валекано


Реал Мадрид потрепери, но спечели срещу Райо Валекано
Снимка: Getty Images

4229 0

Реал Мадрид победи Райо Валекано с 2:1 в среща от 13-тия кръг на Ла Лига. Домакините поведоха в резултата още в 14-ата минута, когато след многоходова акция Тони Кроос изпрати топката във вратата.

В 38-ата минута Давид Алаба центрира отляво към Карим Бензема и французинът направи 2:0. Реал Мадрид продължи да диктува темпото като създаде много опасни положения пред противниковата врата.

В 77-ата минута Райо успя да върне едно попадение, като появилият се като резерва Радамел Фалкао се разписа. Три минути по-рано Бебе уцели гредата за гостуващия клуб.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на срещата Алваро Гарсия напредна и нанесе удар за Райо. В 5-ата минута Реал Мадрид достигна до корнер. След центриране на Кроос топката беше изчистена, Карвахал подаде на Бензема, който обаче се намираше в засада. Така последвалият гол на Винисиус беше отменен.

В 11-ата минута Бензема получи много хубаво подаване от Марко Асенсио. Изстрелът на французина обаче беше доста разочароващ.

14' - 1:0! Тони Кроос подаде напред на Винисиус, който комбинира с Асенсио. Асенсио върна към германеца и Кроос се разписа. Голът първоначално беше отменен поради засада, но след намеса на VAR беше зачетен.

Реал продължи да натиска чрез Асенсио, който навлезе в наказателното поле. Топката беше изчистена от корнер, а защитата на Райо неутрализира играчите на Реал при последвалото центриране.

В 19-ата минута Райо стигна до ъглов удар. Тибо Куртоа улови топката без проблем. Гостите имаха положения чрез Ранди Нтека и Оскар Трехо, като белгийският страж се справи.

В следващите минути Реал Мадрид натисна като Асенсио и Кроос отправиха опасни удари. В 27-ата минута Карвахал изведе Асенсио. Фран Гарсия успя да неутрализира крилото на "белите".

В 34-ата минута Карим Бензема се озова на чудесна позиция. Нападателят опита атрактивен прехвърлящ удар, който беше безрезултатен. След това последва изстрел на Винисиус, блокиран от Балиу. Реал продължи натиска след центриране на Кроос и изстрел на Милитао.

38' - 2:0! Давид Алаба изпрати дълго центриране към Карим Бензема отляво и за френския голмайстор не остана нищо друго, освен да преодолее Столе Дмитриевски и да направи резултата 2:0!

Минута след гола Бензема можеше да направи резултата 3:0. Винисиус стреля, Дмитриевски спаси и Бензема опита да добави с глава. Ударът на французина мина високо над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Райо опита да започне полувремето по по-активен начин, като Алваро Гарсия стреля на два пъти. Даниел Карвахал беше на място и блокира ударите. В 48-ата минута Асенсио проби отдясно и опита пас към Бензема. Нападателят обаче се размина с топката.

В 50-ата минута Винисиус проведе самостоятелна акция. Изстрелът му беше избит от защитник пред голлинията. Натискът на Реал продължи с изстрел на Бензема над вратата.

Две минути след това Асенсио опита да прехвърли Дмитриевски. Стражът от Северна Македония внимаваше и спаси. В 56-ата минута Винисиус попадна в капана за засада на защитниците на Райо Валекано.

Оскар Трехо в 58-ата минута стреля опасно за гостите. В 61-ата минута Реал Мадрид направи невероятна атака като Винисиус подаде с пета към Менди, който изведе Бензема. Бензема стреля в далечния ъгъл и милиметри го разделиха от гола.

В 68-ата минута Радамел Фалкао се появи в игра за Райо Валекано на мястото на Ранди Нтека. В 70-ата минута Карвахал отне топката от защитник на съперника и изведе Асенсио на добра позиция. Ударът на крилото мина встрани. 

В 74-ата Бебе нацели гредата за Райо.

77' - 2:1! Радамел Фалкао засече центриране отдясно като отклони топката към Алваро Гарсия. Гарсия върна към Фалкао, който с глава намали резултата.

В 83-ата минута появилият се като резерва Еден Азар стреля опасно с глава. Ударът излезе в аут. Тони Кроос в 89-ата също беше близо до гола, но пропусна. В добавеното време на срещата Райо натисна, като защитник на Реал изчисти топката от голлинията.

СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милиао, Алаба, Менди, Кроос, Каземиро, Камавинга, Бензема, Асенсио, Винисиус

Райо Валекано: Димитриевски, Катена, Санти, Иси, Трехо, Нтека, Алвадо, Балиу, Оскар, Савелич, Фран Гарсия

ПРЕДИ МАЧА

Карло Анчелоти няма да може да разчита на няколко футболисти. Нападателят Мариано Диас е със счупен нос, поради което не е на линия. С различни контузии са Гарет Бейл, Родриго, Федерико Валверде и Дани Себайос.

За Райо Валекано единственият контузен е Мартин Меркеланз. Нападателят на Райо Радамел Фалкао има три загуби и в трите си двубоя срещу Реал Мадрид, но Ел Тигре е вкарвал единствения гол за своя отбор в два от случаите.

Мадридчани отново ще разчитат на Винисиус Жуниор да се разпише - той вкара пет пъти голове през вторите полувремена на двубоите. Страхотната му форма му донесе и повиквателна в бразилския национален отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички