Реал Мадрид отново се спъна като гост на Валенсия, тежка контузия и спорно решение белязаха спектакъла (ВИДЕО)


Реал Мадрид отново се спъна като гост на Валенсия, тежка контузия и спорно решение белязаха спектакъла (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5100 0

Валенсия продължава да бъде мрачно място за Реал Мадрид. "Кралския клуб" имаше много проблеми и стигна само до равенство 2:2 в късния съботен мач от Ла Лига. Реал има само две победи и цели пет загуби при последните си десет гостувания на "Местая".

По този начин "белия балет" остава първи с 67 точки, но другите претенденти за титлата Жирона и Барселона могат да скъсят изоставането след мачовете си днес, съответно срещу Майорка и Атлетик Билбао. Валенсия вече има 37 пункта и гледа към местата в Европа, защото е и с мач по-малко от някои от конкурентите си.

Мачът протече с бурни освирквания по адрес на Винисиус Жуниор заради баталните сцени по време на двубоя от миналата година. Тогава той първо отказа да продължи двубоя, заради расистки скандирания, а в края получи директен червен картон за удар в лицето на играч на Валенсия.

Силна първа част за Валенсия, скандален край на мача

Още: Фенове на Валенсия оприличиха Винисиус на "Пинокио" (СНИМКА)

Срещата бе изключително нервна, а чисто футболните положения по-скоро липсваха през първата част. Валенсия демонстрира отлична висока преса и контрапреса, докато Реал Мадрид изнесе едно от най-слабите си полувремена през сезона и трябва да бъде изключително доволен, че се добра до гол.

„Прилепите“ удариха в рамките на три минути. Първо Уго Дуро вкара ефектен гол с глава в 27-та, след като реагира светкавично при твърде силен пас на Фран Перес. 180 секунди след това Роман Яремчук издебна грешка на Дани Карвахал във фазата на изнасяне на топката, елегантно финтира Андрий Лунин и покачи на 2:0.

Винисиус вкара два гола за Реал на

Реал успя да се активизира чак след 40-та минута. Първо изстрел на Валверде бе отразен с вещина от Мамардашвили, а в 45+5‘ Винисиус вкара на празна врата след хубава атака. Това беше неговият гол номер 7 срещу Валенсия в Ла Лига – бразилецът има най-много голове в мачове срещу бившия отбор на Любо Пенев, спрямо всички други съперници, срещу които е взел участие.

Още: Голяма трагедия в Испания отложи следващия мач на Валенсия

„Кралския клуб“ се опита да натисне след почивката, а владението на топката категорично премина в негова полза. В 55-та минута Ферлан Менди пусна ниско центриране към Джъд Белингам, той умело финтира защитник на Валенсия, но грузинският страж на домакините брилянтно спаси с крак. Валенсия отвърна след няколко минути, с много сходна намеса на Лунин – той бързо прибра краката си, след удар от близко разстояние на Диего Лопес.

В 77-та минута Винисиус вкара второто си попадение в срещата и общо 8-мо срещу Валенсия. Брахим Диас центрира меко на втора греда и бразилското острие вкара с глава за 2:2. Голът бе разглеждан от ВАР, но впоследствие се видя, че Вини е със сантиметри в редовна позиция.

В 86-та минута станахме свидетели на нещо ужасно. В опит да предотврати шут на Аурелиен Чуамени, Моктар Диакаби от Валенсия понесе цялата тежест на французина, при което десният му крак не издържа и се счупи. Хосе Гая не сдържа сълзите си, непосредствено след гледката.

В продължението на срещата се заредиха една след друга инфарктни ситуации. Първо Валенсия получи дузпа заради фал на Фран Гарсия, но малко след това решението бе променено чрез ВАР, след като ясно се видя, че левият бек на Реал първо играе с топката. Минути по-късно младият Питър Федерико изпусна добра възможност да съкруши гостите, но ударът му от ждроп мина над напречната греда.

В заключителните секунди станахме свидетели на нещо куриозно, особено като се има предвид, че бе в ущърб на колос като Реал. Джъд Белингам отбеляза с глава за 2:3, но ясно се чу, че две секунди преди това главният рефер Хесус Хил Мансано дава край на мача. Последваха масови протести, след незачетения гол, при които Белингам получи червен картон за бурната си реакция. 

Още: Винисиус изуми: Обяви за клуба на сърцето си друг, не Реал Мадрид

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички