Реал Мадрид отмъсти на палача си за Купата на Краля


Реал Мадрид отмъсти на палача си за Купата на Краля
Снимка: Guliver/GettyImages

1192 0

Реал Мадрид се завърна на 3-ата позиция в Ла Лига, след като съумя да спечели гостуването си на Леганес в мач, който беше отложен през декември заради участието на "белия балет" на Световното клубно първенство.

"Кралете" изостанаха рано-рано в резултата, след като още в 6' Бустинза засече центриране в наказателното поле от корнер. Защитата на "кралете" не съумя да се намеси добре и позволи на защитника да стреля от едва 4 метра.

Последва обаче бързо изравняване. Фантастична атака, преминала през Асенсио, Бензема и Лукас позволи на дефанзивния халф да изведе Васкес в наказателното поле, а крилото запази самообладание и реализира за 1:1.

Сходна беше и ситуацията в 29'. Нова атака на едно докосване от гостуващата селекция достигна до Лукас, който разигра страхотно на двойно подаване с Бензема, а след това изведе Каземиро - 1:2.

През вторите 45 минути Реал Мадрид удържа натиска в първите 15 минути на Леганес, а в следващите 20 минути можеше да вкара поне един гол, но в решаващите моменти Иско изпускаше момента за подаване, а и като цяло плеймейкърът не беше сред добре представилите се играчи на Зинедин Зидан.

На другия полюс беше Матео Ковачич, който в самия край на мача получи извеждащо подаване в наказателното поле, но в последния момент беше спънат. Серхио Рамос реализира отсъдената дузпа и фиксира крайното 3:1 в полза на "белия балет" срещу отбора, който го отстрани за Купата на Краля.

С победата си Реал отново е в топ 3 на Ла Лига, след като вече има 48 точки - две повече от Валенсия. Атлетико Мадрид е със 7 повече от градския си съперник, докато Барселона е убедителен лидер с 62 пункта в своя полза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички