Реал Мадрид отмъква Тите след Мондиала?


Реал Мадрид отмъква Тите след Мондиала?
Снимка: Guliver/GettyImages

3493 0

Реал Мадрид се е прицелил в още един треньор за овакантения от Зинедин Зидан пост. Според бразилската преса мадридчани са набелязали селекционера на националния им отбор Тите. Според Ö Globo" двете страни са започнали преговори за сътрудничество.

Повод за разрастването на слуховете стана фактът, че 57-годишният Тите не е приел предложението на бразилската федерация да подпише нов контракт до края на Световното първенство в Катар през 2022 година. Действащият му договор е в сила до края на това лято. Специалистът е обяснил позицията си с това, че сега е съсредоточен върху подготовката за Мондиал 2018, а въпроса за контракта може да разгледа след това.

За своята треньорска кариера Тите е спечелил две първенства и Купата на Бразилия, Копа Судамерикана и Копа Либертадорес. Той пое Бразилия през 2016 г., когато отборът бе на шесто място в квалификационния турнир за Мондиал 2018. Тите и Бразилия завършиха на първо място в квалификациите със значителен аванс пред конкурентите.

Досега Реал Мадрид получи няколко отказа от треньори в Европа - Йоахим Льов, Юлиан Нагелсман, Масимилиано Алегри, Юрген Клоп, Маурисио Почетино и Антонио Конте. Сред претендентите за поста са още Хосе Мария Гутиерес-Гути, Арсен Венгер, Жорже Жезуш и Маурицио Сари.

Привличайки Тите, президентът Флорентино Перес се надява да способства и трансфера на Неймар в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички