Реал Мадрид може да остане без Куртоа за куп важни двубои


Реал Мадрид може да остане без Куртоа за куп важни двубои
Снимка: Getty Images

4653 0

Точно когато Карло Анчелоти си отдъхна от многото контузии в Реал Мадрид през последните месеци, друг ключов играч получи травма. Тибо Куртоа се контузи, докато отборът загряваше преди мача от лигата срещу Майорка в неделя, 5 февруари. Белгиецът повика медицинския екип на Мадрид да дойдат и да погледнат лявото му бедро.

След това вратарят напусна терена, за да бъде прегледан кракът му. Към момента не са разкрити подробности за травмата, но изглежда, че може да е проблем в бедрения си мускул или слабините, твърди AS. Вторият страж Андрий Лунин започна вместо него срещу Майорка в двубой, който Реал загуби с 1:0 след доста слаба игра. Междувременно Куртоа ще бъде подложен на по-щателен преглед, когато отборът се завърне в Мадрид.

Контузията на Куртоа се случва в доста неподходящ момент. Реал Мадрид пътува до Мароко тази седмица, за да участва в Световното клубно първенство. Отборът на Анчелоти влиза в надпреварата на полуфиналната фаза, изправяйки се срещу египетския Ал Ахли в сряда. Те се стремят да спечелят Световното клубно първенство за пети път.

Освен това се случва точно, когато Мадрид започна маратон от мачове без практически никакво време за почивка до средата на март. Предстоят ключови мачове, включително двата мача от осминафиналите на Шампионска лига срещу Ливърпул, полуфиналът за Купата на Краля срещу Барселона - плюс дербито на Мадрид и Ел Класико в Ла Лига.

Едер Милитао и Карим Бензема бяха аут от мача с Майорка, но се очаква да бъдат в състава, който излита за Мароко тази седмица. Еден Азар е с поредната контузия, след като му беше диагностициран пателарен тендинит, докато левият бек Ферланд Менди ще отсъства от игра за месец и половина, след като получи мускулна контузия.

А повече подробности от двубоя с Майорка - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички