Реал Мадрид изстрада успеха си и продължи гонитбата за титлата в Испания


Реал Мадрид изстрада успеха си и продължи гонитбата за титлата в Испания
Снимка: Gulliver/GettyImages

3604 0

Отборът на Реал Мадрид постигна много ценен успех в борбата си за титлата в Ла Лига, след като подчини с 2:0 Осасуна в мач от 34-ия кръг. И двата гола за „лос меренгес” паднаха през втората част, когато Едер Милитао успя в крайна сметка да порази вратата на гостите в 75-ата минута, а пет по-късно Каземиро оформи крайния резултат на „Алфредо ди Стефано”.

Успехът направи така, че хората на Зинедин Зидан са на две точки зад Атлетико Мадрид и Реал имат вече 74 точки, докато градският им съперник е със 76. Барселона пък е трети със 71, но „блаугранас” са с мач по-малко.

Осасуна, от своя страна, остана в средата на таблицата и е 11-и с 40 точки, като тимът не е сериозно застрашен за своето оцеляване в елита на Примера дивисион.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа – Одриосола, Милитао, Варан, Марсело /к/ - Бланко, Каземиро – Асенсио, Азар, Винисиус - Бензема

ОСАСУНА: Ерера – Санчес, Ернандес, Гарсия, Видал – Мартинес, Торо, Монкайола – Гарсия, Авила, Торес /к/

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият шанс в мача бе за Еден Азар още в 3-ата минута на срещата. Белгиецът открадна в половината на Осасуна, напредна добре и след като нагласи топката на десния си крак стреля, но покай вратата.

Шест по-късно Авия имаше възможност да стреля към вратата на домакините след грешка в отбраната на Реал. Нападателят на гостите овладя и веднага стреля технично, но право в ръцете на вратаря. В 14-ата минута Каземиро пробва да изненада стража на гостите Ерера с удар от централната линия. Халфът на домакините видя, че вратарят на Осасуна е излязъл доста напред пред голлинията си и пробва прехвърлящ удар, който обаче прехвърли и вратата.

В 21-ата минута Милитао върна топката много нескопосано към вратата на своите, а излезлият Куртоа не бе на място, но все пак белгиецът спря топката току преди да влезе в мрежата му и успокои събитията на "Алфредо ди Стефано".

Първата голяма опасност за Реал Мадрид дойде в 25-ата минута. Тогава Марсело достави страхотно центриране зад гърба на отбраната на Осасуна към Еден Азар. Белгиецът отправи удар, но Серхио Ерера се намеси и изби в корнер. След него пък Едер Милитао отправи опасен удар с глава, но отново с една ръка Ерера изби.

В последната минута на добавеното време Осасуна реализира гол чрез Чими Авила. Той засече топката във вратата на Куртоа с глава и матира белгийския страж, но бе с метър зад отбранителната линия на "лос меренгес" и вторият асистент-съдия вдигна резонно флага си високо, сигнализирайки за засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Осасуна имаше отлична възможност да открие резултата, но гостите не успяха да се възползват от нея. При контраатака, четирима играчи на Осасуна излязоха срещу двама от Реал, но не успяха да развият добре атаката си. Все пак се стигна до изстрел от дистанция на Монкайола, който попадна в обсега на Куртоа. Вратарят бе затруднен и не успя да улови, но след това бранител изчисти топката.

Реал "затегна възела" около наказателното поле на Осасуна и това даде резултат в 76-ата минута. Поредно центриране бе пласирано в наказателното поле на гостите, за порден път към Едер Милитао. Бразилецът бе обграден от трима футболисти на Осасуна, но с глава прати топката във вратата им, за да накара Зинедин Зидан да се усмихне и да подскача край тъчлинията след попадението му - 1:0 за Реал.

Домакините успяха да реализират втори гол само пет по-късно. Карим Бензема напредна през средата на терена и комбинира с Каземиро. Бразилецът опита да овладее топката и докосването му направи така, че залъга вратаря Ерера и влетя в мрежата му, макар със сигурност Касе да не искаше да направи това в точно този момент от мача и при този контакт с кълбото - 2:0 за Мадрид.

Шест преди края на срещата пък Бензема обстрелва с мощен удар вратата на Осасуна, но стражът Ерера реагира добре и улови топката. В 87-ата пък Винисиус комбинира умело в наказателното поле на Осасуна с Иско Аларкон. Испанският плеймейкър шутира мощно, но ударът му отлетя аут.

Това беше и последният интересен момент от срещата в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички