Реал Мадрид изпусна разгром в най-добрия си мач за 2021 година


Реал Мадрид изпусна разгром в най-добрия си мач за 2021 година
Снимка: Guliver/GettyImages

1562 0

Испанският шампион Реал Мадрид изигра най-добрия си мач за 2021 година у дома на "Алфредо ди Стефано", след като възпитаниците на Зинедин Зидан спечелиха с 2:0 тежкото домакинство на Валенсия, но изпуснаха да разгромят "прилепите", които по традиция играят добре срещу "белия балет". 

Още от първия съдийски сигнал "кралете" заредиха положение след положение, като още в първите 10 минути Жайме Доменек трябваше да спасява на два пъти своята врата. В 12' обаче той нямаше какво да направи, като при скоростна акция на домакините Кроос намери Бензема на границата на наказателното поле, с финт се освободи от защитник и стреля в долния ляв ъгъл - 1:0. 

Последва нова поредица пропуски от страна на "белите", като най-близо до гол беше Лука Модрич с удар от 7 метра, но топката рикошира и излезе в корнер. В 42' обаче Валенсия отново капитулира, след като Васкес получи отлична топка по дясното крило, нахлу към наказателното поле и подаде за Кроос на границата - удар на германеца без подготовка и 2:0. 

След почивката Валенсия демонстрира нелош футбол в началото и имаше две положения, спасени от Тибо Куртоа. На отсрещната врата пък Асенсио и Бензема изпуснаха страхотни ситуации, като на два пъти френския нападател изпусна от близка дистанция заради добри спасявания на Доменек. 

Реал все пак вкара трети гол, но той беше отменен. Винисиус комбинира с Менди в наказателното поле, като бранителят се разписа, но VAR показа, че кракът на защитника беше в засада - краен резултат 2:0. 

Столичани демонстрираха отлична игра и почти не позволиха опасности пред своята врата. Освен това имаха и куп положения, много от които изпуснаха, но не позволиха в нито един момент инициативата в срещата да премине в контрол на "прилепите". Бензема вкара в 5-и пореден мач срещу Валенсия, докато "прилепите" отново не успяха да запишат "дубъл" (два успеха в един сезон) над Реал, като това се случи за последно през сезон 1967/68. 

Новините не са изцяло добри за Реал, след като през първото полувреме за пореден път травма получи Даниел Карвахал. Все пак "кралете" записаха 3-и пореден успех в шампионата и отново се озоваха на 2-о място с 49 точки - на 5 точки от Атлетико, но и с два мача повече. Отборът води с 3 точки на Барселона, но каталунците са с мач по-малко в момента. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички