Реал Мадрид има два варианта при раздяла със Зинедин Зидан


Реал Мадрид има два варианта при раздяла със Зинедин Зидан
Снимка: Getty Images/Guliver

2263 0

Пораженията на Реал Мадрид от Кадис и Шахтьор Донецк, съчетани с незадоволителния характер на цялостното представяне през този период от ранния сезон, накараха испанския гранд да обмисли възможностите си за треньор, пише AS.

Ходът е мотивиран и от общото желание да бъдат подготвени за промяна. Шефовете на клубовете са наясно с факта, че настоящият досегашен Зинедин Зидан е треньор, способен да взема неочаквани решения за бъдещето си, както се вижда от оставката му в 2018 г.

Ако французинът трябва да бъде сменен, има двама ясни кандидати: Раул, който вече е в клуба като наставник на втория отбор и бившият мениднжър на Тотнъм Маурисио Почетино - единственият необвързан треньор, който отговаря на профила на Мадрид. Не би било за първи път Мадрид да се обърне към Почетино, след като също се свърза с него, преди да назначи Хулен Лопетеги за наследник на Зидан.

Ако лошите резултати на Мадрид продължат и доведат до смяна на треньора, предпочитаният вариант на президента на клуба Флорентино Перес ще бъде Раул. Именно Перес настоя да се върне мадридската легенда в клуба. Кандидатурата на Раул се засилва от Младежката лига на УЕФА, която той спечели с Мадрид до 19 години, но има съмнения относно готовността му за повишаване до първия тим.

Когато Зидан пое ръководството на първия отбор, той прекара сезон като номер две на бившия старши треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти и ръководи 57 мача като шеф на Кастиля. Раул, от друга страна, прекара само няколко месеца като връзка между президента и първия отбор, роля, която не включваше треньорски задължения, и е треньор на Кастилия само от 29 мача. А за какво треньорът на Шахтьор разкритикува Реал преди мача вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички