Реал Мадрид и Барселона записаха рекорден брой точни удари


Реал Мадрид и Барселона записаха рекорден брой точни удари
Снимка: Getty Images/Guliver

1359 0

Реал Мадрид и Барселона не разочароваха футболния свят и в неделя вечер показаха защо "Ел Класико" е очаквано с такова голямо вълнение. 

Звездата на Барселона Лионел Меси бе над всички в срещата като отбеляза две от три от попаденията за каталунците, като едно от тях бе победното. Меси в исторически план може да се похвали, че е голмайстор номер 1 в най-големия испански сблъсък с 23 гола в 34 мача. 

Освен обаче историческото постижение на Меси, бе записан и друг рекорд, а именно точни удари посока вратата. Играчите на двата отбора общо нанесоха 23 точни удара, като от Реал Мадрид отправиха 14, а тези на Барселона – 9, като толкова удари не е имало от сезон 2008/2009. През 2013 г. се доближиха, но стигнаха до 22 удара.

С победата на Барса с 3:2 се върна и интригата в Примера дивисион, като сега двата тима ще трябва да спечелят всичките си мачове и да дебнат противника за грешки. Двата тима делят първата позиция, но Реал има мач по-малко заради отложения със Селта във Виго. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички