Реал Мадрид и Барселона в битка за пореден футболист през годините, този път е Ерлинг Холанд


Реал Мадрид и Барселона в битка за пореден футболист през годините, този път е Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images/Guliver

2158 0

Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона вече са влезли в битка за подписа на един от най-перспективните млади футболисти Ерлинг Холанд. Норвежкият нападател може да избере и съвсем различна дестинация, но си остава и като поредния играч, за когото двата тима са влезли в своебразен спор.

А дали след време Холанд няма да се присъедини към Луиш Фиго, Роналдо Назарио, Бернд Шустер, Самуел Ето'о, Роберт Просинечки, Луис Енрике, Михаел Лаудруп - всички те, които са носили фланелките и на двата най-големи клуба в Испания.

А за кои играчи са се водили спорове между двата тима и в крайна сметка кой е бил предпочитаният?

Алфредо ди Стефано - за него се твърдеше, че е привлечен и от двата отбора, но в крайна сметка се озова в Реал Мадрид, с който блесна в испанския футбол, преди да се озове в Еспаньол за известно време.

Дейвид Бекъм - тогава Флорентино Перес направи това, на което ще се надява сега и с Холанд - победи президента на Барселона Жоан Лапорта, за да го спечели. Лапорта бе изградил избирателната си кампания именно около трансфер на Бекъм, но Флорентино му го отмъкна.

Роналдиньо - бразилецът бе обект на интерес и от Реал. В крайна сметка феновете на "кралския клуб" го аплодираха, но след шоу с големия враг Барселона.

Дани Алвеш - Барселона, Реал Мадрид и Челси имаха сериозен интерес към него, но той се озова на "Камп Ноу" и се превърна в един от най-добрите на своята позиция.

Давид Вия - той впечатли с Валенсия, премина в Барселона и дори вкара на два пъти при победата с 5:0 над Реал при първото му Ел Класико. За да сложи и повече сол в раната, след това се присъедини към Атлетико (Мадрид) и спечели Ла Лига и с "дюшекчиите".

Луис Суарес - уругваецът бе желан от всички, когато бе част от Ливърпул. Арсенал и Реал се провали и той се озова на "Камп Ноу".

Неймар - той също се оказа причина за "война" между големите врагове, като от "кралския клуб" се опитаха да го привлекат на няколко пъти през годините, дори и след като вече имаше своята история с Барселона.

Материалът е на Marca

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички