Реал Мадрид гони Барселона с убийствено ефективния Чичарито


Реал Мадрид гони Барселона с убийствено ефективния Чичарито

1526 0

Реал Мадрид продължава да поддържа интригата за титлата в Ла Лига, след като днес възпитаниците на Карло Анчелоти спечелиха с 4:2 гостуването си на Селта във Виго в мач от 33-ия кръг на шампионата в Испания.

Мачът почна с гол на Нолито (9) за Селта, но набързо Кроос (16) и Чичарито (24) успяха да обърнат. Нов обрат тръгна, този път в другата посока, след като Мина успя да възстанови равенството през първата част, но в 43' Хамес вкара 11-ия си гол в шампионата за 2:3. Двубоят беше решен от Грахчето в 69', когато той материализира фантастично подаване на Рамос.

С гола си Нолито стана първият испански играч през сезона, който стига до 10+ гола и 10+ асистенции през сезона. Вечерта обаче принадлежеше на Хамес, който вече има 11 гола и 10 асистенции в Ла Лига, а с това стана първият халф с двуцифрени показатели в тези два елементи.

Хавиер Ернандес пък продължи с невероятната си успеваемост и с нови два гола запази шансовете на своя тим за титлата в Испания. Той има 7 гола и 2 асистенции в едва 574 минути за Реал Мадрид през настоящия сезон.

Мачът почна ужасяващо за Реал Мадрид, като кандидат-шампионите изостанаха още в 9’. Ореяна пусна за Нолито на десния фланг, а той направи за смях двама бранители в „драконов” екип и с прекрасен удар в долния десен ъгъл успя да реализира за 1:0.

Само няколко минути по-късно обаче „белия балет” успя да изравни, а с основна заслуга беше Кристиано Роналдо. Той проби отдясно, налху почти до аутлинията и пусна пас пред голлинията за Чичарито. Топката беше отбита, но тя остана в краката на Кроос и немският халф реализира за 1:1.

В 24’ Чичарито вкара втори важен гол само за няколко дни, след като Хамес Родригес направи поредния си силен пробив отдясно и изведе Ернандес в наказателното поле. Той безпроблемно успя да реализира за 1:2.  Само 4 минути по-късно защитата на Реал Мадрид отново се пропука, а Мина остана сам срещу Касяис. Той удари греда, но реакцията на Рамос и Марсело закъсня, а той довкара топката за 2:2.

Последва вихрушка пред вратата на Селта, а Роналдо дори удари греда. Все пак до почивката Реал Мадрид отново успя да отбележи. В 43’ Роналдо комбинира с Хамес, който от границата на наказателното поле пробва удар. Топката рикошира и влетя в обратния на вратаря ъгъл – 2:3.

През второто полувреме домакините пробваха да натиснат и владееха играта, но неточният мерник запази аванса на Реал Мадрид. В същото време Иско в 56’ пропусна да реши всичко след чудесна намеса на Алварес.

Мачът обаче беше решен от човека, който прати Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионска лига – Хавиер Ернандес. В 69’ Серхио Рамос пусна брилянтен пас зад защитата на Селта, а Чичарито овладя отлично, изпревари защитници и преодоля вратаря за 2:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички