Реал Мадрид е на сериозна печалба от трансфери при Зидан


Реал Мадрид е на сериозна печалба от трансфери при Зидан
Снимка: Getty Images/Gulliver

1554 0

Световните спортни медии разглеждат раздялата на Зинедин Зидан с Реал Мадрид от всички възможни ъгли. От гледна точка на трансферите - изходящи и входящи, френският треньор също е успешен за испанския клуб.

За 2 години и половина начело на Реал Зидан спечели 9 трофеи, като е похарчил за трансфери само 70,5 милиона евро. През първия трансферен прозорец начело на Реал французинът купи Алваро Мората от Ювентус срещу 30 млн. евро. През лятото на 2017 г. в клуба преминаха Дани Себайос срещу 16,5 млн. и Тео Ернандес срещу 24 млн. И двамата не изиграха голяма роля в клуба.

За същия период, например, Жозе Моуриньо похарчи за нови играчи 349,4 млн. евро, Антонио Конте - 390,6 млн., а Хосеп Гуардиола - 528,5 млн. Италианецът и испанецът спечелиха по 2 трофея, а Моуриньо - 3.

Тъй като от продажбата на играчи "Кралският клуб" е заработил 165,5 млн. евро, излиза, че при Зидан клубът е бил на печалба от 95 милиона. Според някои издания Зизу е единственият треньор на испанския гранд, похарчил по-малко отколкото е спечелил. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички