Реал Мадрид е дефанзивен? Статистиката не е съгласна


Реал Мадрид е дефанзивен? Статистиката не е съгласна
Снимка: Gulliver/Getty Images

2171 0

С идването на Рафаел Бенитес мнозина се опасяваха, че Реал Мадрид ще заприлича на дефанзивен отбор, бягайки от своята офанзивна идентичност като клуб. Това дори се доказа в няколко мача - основно в двата двубоя от Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен. Кристиано Роналдо пък недоволства, че играе далеч от наказателното поле, което действително намалява офанзивната мощ на Реал.

Въпреки това "кралския клуб" е отборът, който е създал най-много положения в Ла Лига - цели 153 в първите 10 кръга от шампионата. Близо до това са единствено отборите на Барселона и Селта.

Освен това Реал Мадрид е отборът с най-много удари по посока противниковата врата - 19.6 средно на двубой, което е с 2.4 удара повече от втория в подреждането Барселона. "Кралете" не са най-точните футболисти (7.9 точни шута на мач), но в същото време остават най-резултатния отбор в шампионата - 24 попадения или средно по 2.4 гола на среща. Това, заедно със защитата на тима, са причините Реал Мадрид да остане единственият непобеден отбор във всички турнири през настоящия сезон.

В Шампионска лига дори последните два мача срещу ПСЖ, в които Реал основно се защитаваше, не успяха да свалят тима от топ 3 на отправилите най-много удари - 19.3, което е наравно с втория Барселона. Лидер е Байерн Мюнхен със средно 23.

Реал Мадрид е единственият отбор без допуснат гол в най-комерсиалния клубен турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички