Реал (М) с нападение за €310 млн. за Суперкупата


Реал (М) с нападение за €310 млн. за Суперкупата
Снимка: Getty Images/Guliver

1678 0

Тази вечер футболният свят може да стане свидетел на най-скъпия атакуващ квартет в историята. Реал (Мадрид) и Севиля се изправят един срещу друг в мача за Суперкупата на Европа (21,45 часа), а в предни позиции за "белите" се очаква да играят Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Хамес Родригес и Карим Бензема. Четиримата струват общо 310 милиона евро, като най-скъп е Гарет Бейл, за когото Реал плати 100 млн. евро на Тотнъм миналото лято. Цената на Роналдо е 94 млн. евро, а на останалите двама съответно 80 и 36 млн. евро, пише "Преса".

Интересът към Бейл е огромен, защото мачът със Севиля ще е в родния му град Кардиф. От миналата година УЕФА провежда двубоя за Суперкупата на различни места, след като до 2012 година домакин на сблъсъка неизменно беше Монако.

Следващото издание на срещата, противпоставяща първенеца от Шампионска лига срещу този от Лига Европа, ще е в Тбилиси (Грузия).

Носителят на Суперкупата ще получи премия от УЕФА в размер на 3 млн. евро, за загубилия остават 2,2 млн. евро.

Днешният мач ще се играе на 33-хилядния "Кардиф Стейдиъм", като двата отбора получиха по 6000 билета. Останалите 21 000 пропуски ще бъдат разпределени от УЕФА за спонсори и партньори.

Графикът на Севиля вчера тотално се обърка, след като отборът не успя да излети на два пъти за Кардиф заради проблеми със самолета. Пристигането на андалусийците се забави с три часа и внесе хаос в програмата им за тренировка на уелска земя.

Главен съдия на сблъсъка ще бъде англичанинът Марк Клатенбърг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички