Реал и Атлетико си поделиха по точка в дербито за радост на Барселона


Реал и Атлетико си поделиха по точка в дербито за радост на Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

3753 0

Реал и Атлетико не успяха да се победят в голямото дерби на Мадрид на 31-ия кръг в испанската Ла Лига. Кристиано Роналдо и Антиан Гризман отбелязаха по едно попадение през втората част за крайното 1:1. По този начин Барселона увеличи преднината си на върха в класирането, на 15 точки от Реал и на 11 от Атлетико. 

Макар Атлетико също да имаше своите възможности, по-активният отбор бе "белия балет", който държеше инициативата и търсеше гол във всяка ситуация. И двата тима се хвърлиха в атака в началните минути. В 5' Реал получи право да изпълни пряк свободен удар, с който се нагърби Тони Кроос. Изпълнението му обаче не бе достатъчно прецизно и Облак улови без проблеми. Постепенно домакините наложиха преса, но никой не успяваше да се възползва от центриранията в наказателното поле.

В 10' след центриране от корнер, Роналдо стигна до топката, но Облак направи невероятно спасяване, за да отрази най-опасната ситуация до момента. Минута от Реал поискаха дузпа за нарушение срещу Кроос след схватка с Хуанфран. Съдията Естрада Фернандес обаче не посочи бялата точка. На повторението се видя обаче, че има настъпване от страна на Хуанфран. 

В 20' Кристиано Роналдо с опасен удар пред наказателното поле, но опитът му срещна напречната греда след намеса на Облак. В 22' Коща не успя да се възползва от подаване на в наказателното поле. Положенията пред двете врати не спряха и в 28' отново стражът на "дюшекчиите" спаси отбора си. Варан засече топката точно пред вратата, но Облак за пореден път отрази опасността. 2 минути по-късно Навас пък спаси удар на Коща от наказателното поле.  В 42' само късметът спаси гостите от попадение. Марсело с бърз удар от ръба на наказателното поле изненада стража, но топката нацели гредата. 

Мощният натиск на Реал, продължил и в началото на втората част, най-сетне даде резултат. В 54' Гарет Бейл отляво центрира топката в наказателното поле, където Роналдо със силен и прецизен удар не остави никакъв шанс на Облак - 1:0.

Радостта на "белите" обаче не продължи дълго и 3 минути по-късно Гризман възстанови равенството. Първо Навас спаси удари на Нигес, но Гризман стигна до отбита топка и от близко разстояние отбеляза за 1:1. В 59' Коке бързо можеше да направи обрат, но Навас показа невероятни умения и направи страхотно спасяване.

Домакините продължиха да атакуват и в последните минути търсейки победно попадение. Зинедин направи и трите си смени, заменяйки Роналдо с Бензема, Асенсио с Иско и Модрич с Ковачич. Модрич и Бейл бяха много близко до попадение, но и двамата изпуснаха шансовете си.

В първата минута на добавеното време малко не достигна на Рамос да вкара победно попадение, но за пореден път класата на Облак спаси Атлетико, като спаси удара и изби в ъглов. 

Преди мача

Отборът на Реал Мадрид се намира в чудесна позиция да атакува второто място в Ла Лига. Играчите на Зинедин Зидан са четири точки зад Атлетико Мадрид, като "кралския клуб" е с 63 точки. При победа днес, те ще се доближат на една точка при оставащи седем мача до края на сезона.

Отделно "белия балет" записа четири поредни победи в последните си четири мача в Испания, докато Атлетико са по-колебливи - две побед и две загуби.

В последните четири мача обаче Реал няма победа на своя стадион над този съперник, като последната среща завърши наравно, а в предходните три играчите на Диего Симеоне ликуваха след последния съдийски сигнал. По-рано през сезона на "Уанда Метрополитано" двата тима завършиха 0:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Лукас, Кроос, Ковачич, Асенсио, Бейл, Роналдо

Атлетико (Мадрид): Облак, Годин, Савич, Хуанфран, Лукас, Томас, Саул, Витоло, Коке, Гризман, Коща

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички