Реал и Атлетико ще разчистват стари сметки


Реал и Атлетико ще разчистват стари сметки
Снимка: Gulliver/Getty Images

1229 0

Градските съперници Атлетико М и Реал М имат сметки за уреждане преди днешния първи четвъртфинал в Шампионската лига на "Висенте Калдерон". Белия балет ще иска да измие срама от 0:4 в дербито през февруари, докато дюшекчиите ще се опитат да отстранят съседите от ШЛ, след като бяха победени драматично от тях на финала в Лисабон миналата година с изравнителен гол на Серхио Рамос в последната минута и 4:1 за Реал след продължения.

Откакто бе теглен жребият в Нион, на "Бернабеу" вече знаеха, че срещу Атлетико М на карта е поставен целият сезон. Ако дюшекчиите бъдат елиминирани, кампанията, която вървеше към пълен провал през февруари, може да бъде спасена. Евентуален успех ще послужи като морален стимул за спечелването на всички оставащи мачове в Примера и актив от 94 точки, които ще посволят на лос бланкос да мечтаят и за титлата в Испания. Ако обаче Атлетико М отстрани Реал за трети път през този сезон - след победите за Суперкупата на Испания и Купата на краля, това ще бъде последният пирон в ковчега на Анчелоти. Повече от половин дузина играчи ще изживеят последните си 2 месеца на "Бернабеу", ще има пълна реконструкция на състава и нов треньор.

"Имам големи очаквания и мотивация за Шампионската лига. Без съмнение Атлетико е голям отбор, но ние ще прекъснем серията си срещу тях". зарече се Алваро Арбелоа, който завърши с капитанската лента срещу Ейбар, но ще остане на пейката в дербито.

"Отиваме на "Калдерон" с оптимизъм, знаейки, че реваншът е на нашия стадион. Реябва да вземем добър резултат и да покажем на всички кой е Реал Мадрид", допълни младокът Хесе, който се разписа при 3:0 над Ейбар в събота.

При Диего Симеоне стадионът на Атлетико се превърна в истински ад за Реал Мадрид. В трите си визити на "Калдерон" през 2014/15 Белия балет записа три загуби и не вкара нито един гол - 0:4, 0:2 и 0:1. Като добавим и мачовете на "Бернабеу", тимът на Ел Чоло е 4-2-0 срещу Реал в шестте срещи през сезона. В един от двубоите - този за Купата на краля, Симеоне даде почивка на голяма част от титулярите, но дори това не му попречи да победи големия съперник. През февруари и контузията на Коке в началото не спря рохибланкос по пътя към разгрома с 4:0 с голове на Тиаго, Саул, Грийзман и Манджукич.

"Не можем да допуснем същите грешки от последните ни двубои срещу тях. Трябва да играем с повече скорост, както го направихме в края на миналата година и в последните няколко мача и съм сигурен, че ще направим страхотен мач", каза защитникът Пепе.

"Висенте Калдерон" отново се оказа тесен за всички, които искат да се насладят на зрелището. Стадионът ще се напълни за десети път през кампанията (55 хиляди зрители), като от клуба можеха да продадат поне още 20 хиляди билета, ако капацитетът го позволяваше.

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че бъдещето му в клуба не зависи от предстоящите два мача. "Важна е работата през целия сезон - спокоен е наставникът. - Всеки двубой с Атлетико е много различен. Видяхме и отчетохме грешките, които допуснахме в миналото. Целта ни е да продължим напред, но не мисля, че сме фаворити. Трябва да бъдем компактни и единни и да покажем кураж, какъвто се изисква в такива двубои. За мен винаги е чест да срещна Чоло Симеоне, но също така и голям проблем".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички