Реал и Атлетико определят новия крал на Европа


Реал и Атлетико определят новия крал на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

908 0

Арена на двубоя ще бъде легендарният „Сан Сиро” в Милано. Реал ще търси рекордна 11-та титла от надпреварата, докато Атлетико своя първи триумф в ШЛ.

За днешния финал и двамата треньори ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат. Единствената въпросителна бе свързана с участието на суперзвездата на Реал Кристиано Роналдо, но наставникът на "белия балет" Зинедин Зидан вече призна, че той ще бъде на терена.

Роналдо поздрави Суарес и обяви: Шампионска лига е по-важна от дубъла на Барселона

Диего Симеоне също ще може да излезе с оптималния си състав на „Сан Сиро”, тъй като в тима му няма контузени и наказани футболисти.

Пътят на Реал мина през Рома на осминафиналите, като италианския тим бе отстранен след две победи с по 2:0

На четвъртфиналите жребият отреди на Реал да срещне Волфсбург. В първия двубой, игран в Германия, „вълците” победиха с 2:0, но на реванша блесна Кристиано Роналдо, който заби хеттрик и собственоръчно закара „белите” на полуфиналите. Съперник в тази фаза бе английският Манчестър Сити, който за първи път стигна до тази фаза на турнира, но Реал се справи и се класира за финала.

Няма да повярвате как Зидан готви Реал Мадрид за финала на Шампионска лига

На осминафиналите играчите на Диего Симеоне срещнаха холандския ПСВ Айндховен. След две нулеви равенства, победителят в този сблъсък трябваше да се реши след изпълнение на дузпи.

Жребият на четвъртфиналите определи следващия съперник на Атлетико да е шампионът Барселона. Въпреки загубата с 1:2 в първия мач на „Ноу Камп”, в реванша Диего Симеоне и компания победиха с 2:0 и по този начин детронираха каталунците.

На полуфиналите на пътя на Атлетико се изправи нов тежък съперник в лицето на Байерн Мюнхен, но с драматична победа отстраниха още един силен конкурент.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички