Реал - Атлетико


Реал - Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

6149 0

Реал приема Атлетико в дербито на Мадрид от 3-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Досега, през 2014-та двата тима играха цели шест пъти помежду си. Преди около месец Атлетико триумфира със суперкупата на Испания след равенство 1:1 на "Сантяго Бернабеу" и победа с 1:0 на "Винсенте Калдерон". В края на миналия сезон Реал спечели по инфарктен начин, с което вдигна купата на Шампионската Лига. Преди това белите на два пъти победиха съперника на полуфиналите за Купата на Краля, но направиха фатална грешка в първенството, като завършиха наравно. Резултат, който ги отказа от това да се борят за титлата в Примера.

Двата отбора бяха много активни през летния трансферен прозорец, като купиха и продадоха доста футболисти. Тепърва ще се разбира дали това е било за добро или за лошо.

Стартът на сезона и на двата тима бе доста слаб, като Атлетико направи разочароващо равенство срещу Райо Валекано, докато Реал Мадрид понесе шокираща загуба от Реал Сосиедад след като водеше с 0:2

Задължително трябва да се отбележи, че и от двата отбора има доста футболисти, които бяха ангажирани през седмицат с мачове за националните си отбори. мачовете на националните отбори. За разлика от предишни години, този път Атлетико има почти толкова национали, колкото и Реал.

Голямо предимство за Кралския клуб е завръщането на Кристиано Роналдо, който пропусна мачовете на Португалия, но през седмицата бе съобщено, че е готов на сто процента за мача срещу Атлетико.

Домакинството пък е още един фактор на страната на Реал, който има само една загуба от 17 мача срещу Атлетико във всички турнири. Затова шансовете са на страната на белите в този мач. Все пак смятам, че и "дюшекчиите" ще отбележат попадение.

Прогноза: Реал - Атлетико гол/гол (1.9 коеф.)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички