Реакцията на Морено, която шокирала испанските национали веднага след класирането им за Евро 2020


Реакцията на Морено, която шокирала испанските национали веднага след класирането им за Евро 2020
Снимка: Getty Images/Gulliver

7401 0

Голямата тема в Испания от последните дни е завръщането на Луис Енрике начело на националния отбор и раздялата с Роберт Морено, който класира тима на Евро 2020. Играчите са очаквали именно Морено да ги води и през лятото на Европейското и затова останали леко изненадани от треньрската смяна. 

Изглежда, че и доскорошният помощник на Енрике също останал изненадан, тъй като досега все още няма официален коментар от него, а след последния мач срещу Румъни Морено дори не се яви на задължителната пресконференция.

Според Marca в навечерието на двубоя всички играчи били държани в неведение, макар да са били наясно, че това ще е последният мач на Морено начело. Единствената информация, която получавали била от медиите. Чак в понеделник вечер след двубоя шефът на Испанската федерация Луис Рубиалес звъннал да Серхио Агуеро и на Серхио Бускетс, за да обясни ситуацията.

Голямата изненада за играчите дошла от реакцията на Морено след двубоя с румънците. "Хвърлиха ме встрани, хвърлиха ме встрани, оставиха ме изхвърлен настрана", извикал той в съблекалнята през сълзи, преди дори да пожелае на играчите си късмет в жребия и на Европейското първенство.
Marca разкрива още, че когато му е казано да отиде на пресконференцията му, отговорът му бил: "Ти ме хвърли настрана".  След това наставникът не се е появил в базата, където е трябвало да спи и във вторник сутрин на насрочено заседание. Вместо това изпратил само своите адвокати.

Какво заявиха от Испанската кралска федерация по футбол при назначаването на Енрике - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички