Разкриха каква заплата ще взима Гризман в Барселона


Разкриха каква заплата ще взима Гризман в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

11208 0

Френският вестник L'Equipe разкри подробности относно считана за сигурна сделка между Барселона и Антоан Гризман. Самият футболист потвърди, че напуска Атлетико (Мадрид) само година, след като се врече във вярност на дюшекчиите и подписа нов 5-годишен договор.

Според изданието, от потенциалната сделка с каталунците, Гризман ще прибира годишна заплата от 17 млн. евро, а споразумението му ще е за 5 години. Още миналото лято двете страни бяха в много напреднали разговори, но в крайна сметка Гризман реши да остане на "Уанда Метрополитана".

Заради 5-годишния си договор - Гризман се е съгласил да намали заплатата си. До този момент в Атлетико френският стрелец прибираше по 23 млн. евро. Шампионът на Испания се е договорил с Гризман още в средата на март, когато Атлетико бе отстранен от Ювентус в Шампионска лига. Що се отнася до трансферната сума, тя се очаква да е около 120 милиона евро. В новия си договор той се разписа за клауза за разтрогване в размер на 200 милиона евро, но  тя ще падне с 80 милиона от 1-и юли.

Причината за сериозния спад е фактът, че изтече трансферното ембарго на Ателтико и "дюшекчиите" ще могат да му потърсят заместник. Това е пореден удар по отбора, който само преди няколко дни се раздели с още един от лидерите си (вижте подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички