Ракитич наказа Барселона и ги постави в много тежка ситуация за Купата на Краля


Ракитич наказа Барселона и ги постави в много тежка ситуация за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

3788 0

Отборът на Севиля успя да победи Барселона с 2:0 като домакин в първи мач от полуфиналите на Купата на Краля. Андалусийци взеха много важен аванс срещу именития си съперник преди реванша на "Камп Ноу", след като Жул Кунде и Иван Ракитич отбелязаха по един гол в двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11-ата минута Меси получи подаване в наказателното поле и веднага опита удар към вратата на андалусийци, но стражът Боно се намеси. В 19' Жул Кунде стреля опасно към вратата на Барса, но ударът му излезе в аут. Шест минути по-късно обаче Кунде бе точен, пращайки топката в мрежата на каталунците - 1:0!

В продължението на първата част Севиля можеше още повече да вгорчи настроението на Барселона преди да се приберат в съблекалните. Ескудеро отправи опасен удар към вратата на гостите, но Марк-Андре тер Щеген успя да избие в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Лионел Меси стреля опасно от границата на наказателното поле, насочвайки топката към долния ляв ъгъл, но Боно спаси. В 72-ата минута отново аржентинският нападател застраши вратата на Севиля, но за негово съжаление изстрелът премина встрани от целта.

В 85-ата минута Севиля нанесе нов удар на своя гост - при това от бивш играч на Барселона. Иван Ракитич получи подаване в наказателното поле и успя да засече в мрежата на "блаугранас" - 2:0! В продълженията Меси стреля опасно от пряк свободен удар, но Боно спаси.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Жребият не бе благосклонен към андалусииците и каталунците. Другият полуфинал противопоставя отборите на Атлетик Билбао и Леванте, като именно един измежду тези 4 тима ще спечели Купата на Краля за този сезон (още преди да е изигран финалът за миналия).

Футболистите на Роналд Куман сякаш постепенно набират сила и се стабилизираха след кошмарното начало на сезона, като вече са на второто място във временното класиране на Ла Лига (преди Реал Мадрид да ги изпревари, но с мач повече). Те обаче няма да могат да разчитат на редица футболисти за днешния мач. Все пак, най-важният ще е там - Лионел Меси.

Севиля също се радва на добър сезон, като отборът заема 4-ата позиция - веднага след 3-те големи гранда. Всъщност, андалусиици имат само 1 точка по-малко от Барселона при същия брой изиграни срещи. А това само свидетелства за изравнените сили. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Боно, Видал, Кунде, Карлос, Ескудеро, Фернандо, Джордан, Ракитич, Сусо, Папу Гомес, Ен-Несири

Барселона: Тер Щеген, Алба, Юмтити, Мингуеса, Фирпо, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички