Рафаел Бенитес официално се завърна в Испания: Поема Селта Виго от Ла Лига


Рафаел Бенитес официално се завърна в Испания: Поема Селта Виго от Ла Лига

1505 0

Бившият наставник на европейските грандове Реал Мадрид, Ливърпул, Челси, Интер и Наполи - Рафаел Бенитес, официално бе обявен за новия мениджър на испанския Селта Виго.

 

Рафа Бенитес заменя на поста Карлос Карвахал, който се сбогува със Селта, след като двете страни се разбраха да разтрогнат споразумението си. Има информация, че испанският специалист е получил редица оферти за работа, преди да поеме Селта, но е отклонил всяка една от тях.

За последно Бенитес ръководи английския Евертън през сезон 2021/22, но не успя да постигне нещо значимо с тях и бе уволнен от управата на "карамелите" след едва 22 мача, в които постигна 7 победи, 5 равенства и 10 загуби във всички турнири.

Освен гореспоменатите грандове Бенитес също така е ръководил отборите на Валенсия, Нюкасъл, Тенерифе, Осасуна, Екстрамедура и китайския Далиан. Неговият най-голям успех идва през 2005 година, когато Ливърпул побеждава драматично Милан на финала в Шампионска лига в Истанбул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички