Радост в Барселона! Нов спонсор налива свежи средства в клуба


Радост в Барселона! Нов спонсор налива свежи средства в клуба
Снимка: Getty Images

3190 0

От Барселона са готови да да получат нов спонсорски договор, докато клубът се опитва да убеди инспекторите за финансов феърплей на Ла Лига, че може да си позволи сделка за преподписване на Лионел Меси. Барса изпрати на испанската лига "план за финансова жизнеспособност", който също така иска разрешение за регистриране на новите договори, дадени на ключови играчи като Гави и Роналд Араухо.

"Филипс" ще плати на Барселона 30 милиона евро за три сезона

Според каталунския спортен ежедневник Mundo Deportivo, Барса е постигнала споразумение с холандския електронен гигант. Той трябва да плати около 30 милиона евро, за да бъде новият спонсор на испанския шампион до 2026 г. Компанията също така ще предаде на Барса бонуси от между 500 000 евро и 1 милион евро за всеки голям трофей, който клубът спечели.

Договорът за спонсорство може да бъде удължен

Съобщава се, че сделката включва опцията за удължаване на спонсорството до 2028 г. в замяна на още 26 милиона евро. Шефът на клуба Жоан Лапорта избра да ограничи партньорството до първоначалните три години, тъй като "блауграна" трябва да проведе президентски избори през 2026 г. Барселона вече официално е шампион в Испания, като успяват дори да злорадстват за неуспехите на Реал и провала им в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички