"Puma" предлага най-голямата сума за спонсорство във футбола на Барселона


"Puma" предлага най-голямата сума за спонсорство във футбола на Барселона
Снимка: Getty Images

4419 0

Барселона може да развали договора си с "Nike", за да получи по-голяма сума за спонсорство от "Puma", пише вестник "Спорт". Концернът иска да подпише с каталунците, за да стане вторият най-голям доставчик на спортно оборудане в света след adidas.

Рекордна сделка във футбола

Сделката може да стане най-голямата в историята на футбола: "Puma" e готов да плати на Барселона фиксирани 200 милиона евро на сезон, а с бонусите сумата може да стигне до 300 милиона евро.

Гави

Срокът на споразумението ще бъде за 10 години, както обикновено се действа. Проблемът е, че настоящият договор на каталунците с "Nike" е в сила до 2026 година и компанията има възможност да го удължи до 2028-ма.

Най-крупният клиент на "Puma"

Най-крупният клиент на "Puma" в момента е Манчестър Сити, който подписа с тях 10-годишен контракт през 2019 година на стойност 70 милиона евро годишно. Наскоро условията бяха предоговорени и сега английският шампион получава по 167 милиона годишно.

Реал Мадрид получава от adidas 120 милиона на сезон. Барселона иска да стане клубът, който взема от техническия си спонсор най-много в света, пише "Спорт".

Какво може да предприеме Барселона?

Каталунците имат възможност да развалят договора си с "Nike" без глоби, за което е нужно да предупредят екипировчика с официално писмо 2 години преди прекратяане на сътрудничеството. Ако го изпрати сега, клубът може да разтрогне с американците през 2026 година.

Ситуацията ще бъде различна, ако Барселона реши да смени техническия спонсор веднага. Източници в клуба съобщават, че в такъв случай "Nike" ще има право да поиска компенсация. Тя ще се равнява на около 20-25 милиона евро.

Вестникът пише, че в момента отношенията между Барса и "Nike" са напрегнати. Двете страни си сътрудничат от 1998 година. А ето за кои трима играчи е твърди, че са неприкосновени в Барса. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички