ПСЖ знае, че Неймар иска да напусне, бразилецът се надява да подпише с Реал


ПСЖ знае, че Неймар иска да напусне, бразилецът се надява да подпише с Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

1555 0

Планът, ръководен от Неймар, баща му и Реал Мадрид, бразилецът да премине на "Сантяго Бернабеу" в началото на следващия сезон навлиза в решаващата фаза. От Пари Сен Жермен пък са наясно, че звездата им иска да напусне клуба. 

Опасенията им от няколко месеца насам се сбъднаха и въпреки че договорът му е до 2022 година, Неймар е сигурен в решението си. Той вече е е поискал да се види с президента на ПСЖ, за да се водят преговори за напускането му, а бащата на бразилския футболист е усведомил Насер Ал-Хелайфи. 

26-годишният футболист вече е осъзнал грешката си с преместването си в Лига 1, като все още дори не се е адаптирал към обстановката и не е добри отношения с аржентинското ядро на тима, както и с Единсон Кавани. По време на церемонията за "Златната топка" през декември той е разяснил пред шефовете на Реал, че иска да напусне Париж, за да подпише с "белия балет". Именно от тогава и основната цел на мадридчани се превръща точно бразилецът и цялата им стратегия за трансфери зависи от него. Цялата сделка е в ръцете на шейха Тамим бин Хамид ал Тани, който е начело в йерархията на парижкия клуб. Близки до клуба твърдят, че проблемът за напускането на Неймар няма да са парите, а гордостта на шейха, тъй като с трансфера през миналото лято са привлекли световното внимание, пише Marca. А изпускането на най-голямата им звезда би означавало слабост. 

Разбира се, парите няма как да не са фактор и то най-вече за Реал Мадрид. От клуба са наясно, че евентуалното му привличане би струвало между 260 и 300 млн. евро. В допълнение ще трябва да се водят и преговори за заплатата, а тази тема е изключително чувствителна за Кристиано Роналдо, който в края на сезона трябва да преговоря за увеличаване на своето възнаграждение. Въпреки всички тези суми обаче от Реал не искат за втори път да изпуснат възможността да подпишат с Неймар и не искат отново да го гледат как играе на друго място. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички