Проблемите за Барселона продължават да се множат


Проблемите за Барселона продължават да се множат
Снимка: Guliver/GettyImages

2267 0

Поражението от Леванте в Ла Лига и анемичното 0:0 срещу Славия (Прага) в Шампионска лига не са единствените проблеми пред Барселона в началото на ноември. Каталунците останаха без Луис Суарес за следващите няколко седмици заради контузия, а в лазарета на тима ще го последва и Жорди Алба, който получи поредна травма през настоящата кампания. 

Един от най-постоянните футболисти в селекцията на "блауграна" беше принудително заменен на почивката на срещата с чешкия шампион, след като се е възобновила контузията, от която се лекуваше през октомври. "За съжаление, травмата отново е в бедрото на левия крак - същата, която получи по-рано през сезона", потвърди Валверде след срещата. 

Левият бек се контузи срещу Борусия (Дортмунд) през септември, като тогава трябваше да се възстановява около 3 седмици. Той почувства отново дискомфорт в мача срещу Валядолид през миналата седмицата, а срещу Леванте изобщо не беше в състава, за да се подобри физическото му състояние. 

Жорди Алба ще премине през допълнителни изследвания, но изглежда сигурно, че няма да може да играе през уикенда срещу Селта Виго, а по всяка вероятност ще остане и извън селекцията на Испания за последните мачове от квалификациите за Евро 2020. Срещу Славия през второто полувреме на терена се появи Сержи Роберто, който заигра на десния фланг на защитата, а отляво се настани Нелсон Семедо. Очаква се срещу Селта отляво да играе новото попълнение Жуниор Фирпо. 

Това е поредният проблем, пред който Барселона се изправя в последните месеци. Луис Суарес започна да се контузва все по-често, а все по-крещящо ясно е неразбирателството между звездите на тима Лео Меси и Антоан Гризман (доказателството вижте в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички