Притеснение в Ливърпул: Реал Мадрид набеляза заместник на черноработника Бензема


Притеснение в Ливърпул: Реал Мадрид набеляза заместник на черноработника Бензема
Снимка: Guliver/GettyImages

6813 0

Ръководството на Реал Мадрид изглежда е индетифицирало оптималния заместник на Карим Бензема и изключително поливалентната работа, която той върши в нападението на "белия балет". "Кралете" ще се опитат да привлекат Роберто Фирмино, който има сходна роля с френския нападател от времето, когато Кристиано Роналдо беше на "Сантиаго Бернабеу". 

Спроед информация на "Calciomercato", в Реал са обединени около идеята, че бразилският нападател е идеален за ролята на "фалшива деветка" и ще разпределя оптимално играта между атакуващите оръжия, които са на разположение на Зинедин Зидан. 

Това обаче не означава, че ще се търси продажба на Карим Бензема. 32- годишният нападател е интегрална част от състава на Зинедин Зидан и самият треньор няма никакво намерение да се лишава от неговите услуги. Освен това основният голмайстор на "белите" подписа нов договор с тима.

Идеята с привличането на Фирмино е Бензема да получава повече почивка, тъй като е един от най-използваните играчи в последните два сезона на "Бернабеу". Също така в Реал вярват, че двамата футболисти имат високо IQ и могат да играят заедно на терена в определени формации. 

Въпреки че интересът към Фирмино е логичен, ръководството на Реал Мадрид ще насочи основна част от вниманието и финансовите си ресурси към трансфера на Килиан Мбапе през лятото на 2020 година. Поредна надежда за офанзивата на испанския колос дава факта, че Мбапе не е щастлив в Париж (подробности по темата четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички