Примера приключва 2 кръга по-рано, вижте защо


Примера приключва 2 кръга по-рано, вижте защо
Снимка: Getty images/ Guliver

1072 0

Испанският вестник "Марка" излезе със сензанционна информация, че сезонът в Примера дивисион може да приключи преждевременно идния понеделник. Причината за това е стачката заради неравномерното разпределeние на доходите от телевизионни права, обявена за 16 май. Футболисти от Барселона и Реал Мадрид също подкрепят простеста - това са Жерар Пике, Андрес Иниеста, Шави, Икер Касияс и Серхио Рамос.

Асоциацията на испанските футболисти официално излиза в стачка от 16 май и ако проблемът не се разреши последните мачове няма да бъдат изиграни, тъй като това изцяло се противопоставя на закона. Трудовият закон в Испания гласи, че стачни дни не се възстановяват. Това означава, че шампионът на Испания ще бъде излъчен след 36-я кръг.

Такова развитие би объркало сметките на мнозина, както от челото, така и от дъното на класирането. Има опасност да настане пълна бъркотия, тъй като спасилите се в понеделник винаги могат да разчитат Конституцията. Противно на нея ще бъде, ако се изиграят 37-я и 38-я кръг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички